De Panters werden ongeslagen kampioen.
De Panters werden ongeslagen kampioen. Foto: Sanne Ter Horst

Softballers De Panters ongeslagen kampioen

Sport 537 keer gelezen

TIEL • Met verpletterende cijfers is het softbalteam van De Panters kampioen geworden in de tweede klasse. Ze lieten de concurrentie ver achter zich door alle wedstrijden te winnen.

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd op het programma: tegen de nummer twee in het klassement: Domstad Dodgers. De Panters was toen op papier al kampioen en Domstad was het enige team dat nog een smetje kon werpen op de winning streak van Tielse softballers. Het werd nog even spannend, want Domstad klampte nog even aan, maar de slagkracht van de Tielenaren was ook deze wedstrijd te sterk voor de tegenstander. De einduitslag was 14-33 in het voordeel van De Panters. 

Grote uitslagen zijn niet vreemd in de softbalcompetitie, maar een positief puntensaldo van 183 punten (344 punten voor en 161 tegen) is wel heel ruim en daarmee hebben ze een grote afstand gelegd tot de andere teams in de poule. In de laatste volledige competitie (in 2019, voor de coronapandemie) werd het team ook kampioen in de tweede klasse. Promotie naar de eerste klasse zit er niet in, omdat de reisafstanden dan wel heel groot worden en het team niet voldoende pitchers heeft om op dat niveau mee te kunnen doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie