Afbeelding
Foto: Jan Bouwhuis

Tiel trekt 100.000 euro subsidie uit voor het Fruitcorso

Nieuws 399 keer gelezen

TIEL • Na een pittige discussie stemde de gemeenteraad van Tiel woensdagavond in met het verlenen van 100.000 euro subsidie aan de organisatie van het Fruitcorso.

Ook is 50.000 euro toegezegd als ‘slecht weer garantie’, want het Fruitcorso is voor zijn inkomsten sterk afhankelijk van het weer. De gemeenteraad stelde wel voorwaarden aan stichting Vierstromenland, die het Tielse corso jaarlijks in het derde weekend van september organiseert.

Innovatie is daar een van. Vernieuwing is noodzakelijk om het evenement toekomstbestendig te maken, daar zijn alle betrokkenen het wel over eens. Verder dienen buurgemeenten benaderd te worden voor een bijdrage, want het corso heeft een uitstraling naar het hele rivierenland.

Ook uit omringende dorpen nemen corsoclubs immers deel aan het festijn, terwijl bezoekers vanuit de wijde omtrek komen. Zowel het weer als corona heeft de organisatie de afgelopen jaren parten gespeeld, waardoor er een financieel penibele situatie is ontstaan.

Dat het Fruitcorso een grote verbindende factor is in de regio staat volgens college en raad buiten kijf. Het evenement bestaat meer dan 60 jaar; als het stopt ben je het kwijt en daarvoor is het belang voor Tiel en omgeving te groot.

Ellis Frans-Kapma

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden