• Er werden tweehonderd bomen en struiken geplant door de kinderen.
• Er werden tweehonderd bomen en struiken geplant door de kinderen. Foto: Elly van Kuilenburg

Modder en regen tijdens Boomfeestdag op Landgoed Soelen

Nieuws Fotoseries 2.640 keer gelezen

ZOELEN • Overal modder en regen, maar toch werd er hard gewerkt. 75 leerlingen van OBS den Aldenhaag hebben samen met Staatsbosbeheer zo’n tweehonderd bomen en struiken geplant op Boomfeestdag. Wethouder Pieter Neven gaf een toespraak. 

Op Landgoed Soelen werden de kinderen verzameld. Samen met medewerkers van Staatsbosbeheer en in gezelschap van wethouder Pieter Neven maakte de leerlingen een lange wandeling door het Zoelense bos. Op een modderig perceel werd stilgestaan. 

Eigen bos voor basisschool Den Aldenhaag
Eerst was er een korte toespraak en instructie door een medewerker van Staatsbosbeheer, daarna nog een aantal woorden van wethouder Neven. De wethouder onthulde ook een bordje van Staatsbosbeheer met de tekst: ‘dit bos is geplant door kinderen van basisschool Den Aldenhaag.’

De kinderen gingen enthousiast aan het werk. Voor de allerkleinste was het nog ‘vechten’ met de modder die hun laarsjes vastzoog. De grotere kinderen hielpen goed mee met het planten van de bomen. Het bos zal bestaan uit een grote variëteit aan soorten en bevat onder andere eik, haagbeuk, zoete kers, vlier en meidoorn. 

Ieder kind een boom
Onder het motto ‘ieder kind een boom’ wil Stichting Nationale Boomfeestdag ieder kind in Nederland in staat stellen een boom te planten en inzicht te krijgen in wat bomen en de natuur voor ons betekenen. Medewerkers van gemeenten, natuurorganisaties, bedrijven en scholen zetten zich in om kinderen in aanraking te brengen met de natuur.

Concentratie beter
Volgens de stichting bewegen kinderen die in het groen opgroeien meer, ervaren ze minder stress, ademen ze schonere lucht in, kunnen ze zich beter concentreren op school en hebben ze meer sociale contacten.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden