• Opperste concentratie tijdens het Rivierenland Open Rapidschaaktoernooi in Tricht.
• Opperste concentratie tijdens het Rivierenland Open Rapidschaaktoernooi in Tricht. Foto: aangeleverd

Arthur Maters winnaar Rapid Schaaktoernooi in Tricht

Sport 1.562 keer gelezen

TRICHT/TIEL • Met een nipte voorsprong mocht Arthur Maters de hoofdprijs van het Rivierenland Open Rapidschaaktoernooi in ontvangst nemen. Het toernooi werd voor de zoveelste keer door Schaakvereniging Rivierenland georganiseerd in het dorpshuis in Tricht. Dertig schakers namen deel. 

De 20-jarige voormalig Nederlands kampioen jeugd groeide op in de regio Tiel (Erichem en Beusichem) en was de gedoodverfde favoriet. Lang leek de eindzege echter buiten bereik. Meteen in zijn eerste partij liep Maters tegen een verrassende nederlaag aan tegen de uiteindelijke winnaar van de tweede prijs, David Berendsen. 

Spannende inhaalrace
Na een spannende inhaalrace haalde Maters pas in de laatste ronde de buit binnen. Hij kwam met zes punten langszij koploper Berendsen. Door een minimaal verschil in weerstandspunten, won Maters. Derde werd Harko Bouwens, die ook lang kans maakte op de hoofdprijs.

Het is voor het eerst dat een (oud) lid van de SV Rivierenland won. Clubleden Roelant Zoete (Geldermalsen) en Henk Spies (Culemborg) speelden verdienstelijk en eindigden beiden met 3,5 punten in de middenmoot.

Zeven partijen gewonnen
De B-poule werd met afstand gewonnen door Jurrian de Graaf. Ook toen de buit al binnen was kon hij in de laatste ronden de verleiding tot salon-remises weerstaan. En won hij alle zeven partijen. Albert Sluiter uit Tiel was niet helemaal tevreden over zijn spel, maar eindigde toch op een mooie gedeelde derde plaats, samen met onder meer Dominique Kroon (Neerijnen), Tycho van Muijlwijk (Tricht), Arno van Hoof en tiener Emil van Dalen (beiden Geldermalsen).

Middenmoot
De jongste deelnemer Yoeri Scholte (11 jaar) eindigde knap in de middenmoot. Bijzonder leuk was de deelname van de senioren Jan Harteman (82 jaar uit Buren) en Hans Schutz (Ochten). Beide oudgedienden eindigden in de achterhoede, maar genoten als vanouds.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden