Afbeelding
Foto: Jan Bouwhuis

Dit zijn de winnaars van de Burgerinitiatief Awards in Tiel!

Nieuws 1.078 keer gelezen

TIEL • De verkiezing van de Burgerinitiatief Awards leverde dit jaar maar liefst 22 nominaties op. Dinsdag 23 april werden de winnaars in het zonnetje gezet.

“Het is ieder jaar weer een lastige keuze het beste initiatief te kiezen. Want alle initiatieven dragen bij aan verbinding in onze samenleving. Veel inwoners zijn gebaat bij de verschillende initiatieven, dus eigenlijk zijn het allemaal winnaars.” Dat benadrukte wethouder Carla Kreuk namens de jury.

De prijzen zijn gevallen in drie categorieën. Voor de categorie Algemeen was Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel de gelukkige winnaar. Voor de categorie Jongeren of mensen met een beperking heeft Organisatie De Vrolijke Wandelaars de waardering gekregen. Maluku Oldstars Theole Tiel heeft de prijs voor de categorie Ouderen ontvangen. Ieder gingen ze met een geldbedrag van maar liefst duizend euro naar huis. De andere initiatieven hebben allemaal een brief en een bos bloemen ontvangen. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, Stichting Burgerweeshuis Tiel, Gemeente Tiel en Mozaïek Welzijn.


Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel

Deze stichting staat al 33 jaar klaar voor mens en dier in de regio. Van het helpen van gewonde dieren tot het terugvinden van vermiste huisdieren, onze vrijwilligers zijn 24/7 actief. Via onze website en Facebook-community zorgen we voor snelle hereniging van dieren met hun eigenaars. Onze missie wordt gedreven door vrijwilligers die belangeloos hun tijd en energie inzetten om te helpen.

De Vrolijke Wandelaars

Deze sportievelingen organiseren ieder jaar dé Avondvierdaagse van Tiel. Dit wandelfeest brengt mensen van alle leeftijden samen en moedigt aan om actief te zijn, grenzen te verleggen en mooie herinneringen te maken. Vier avonden langs prachtige routes in onze regio, omringd door een feestelijke sfeer en aanmoedigingen van enthousiaste toeschouwers (vaak opa’s en oma’s, leerkrachten, coaches en blij verraste voorbijgangers).

Maluku Oldstars Theole Tiel

Bij deze organisatie kunnen ouderen vanaf 60 jaar elkaar twee keer per week ontmoeten. Ze bieden sportieve activiteiten aan, zoals ‘walking football’, met aangepaste regels voor veiligheid. Na de training lunchen de aanwezigen gezellig samen. Ook organiseren ze toernooien en sportieve uitjes. Daarnaast verzorgen ze AED-trainingen en ondersteunen leden bij ziekte of overlijden, en faciliteren onderling contact via een groepsapp.


Mozaïek

Mozaïek is een welzijnsorganisatie die actief is in de gemeente Tiel, Buren, West Betuwe, Neder-Betuwe en Rhenen. Ze levert aan deze gemeenten verschillende diensten, zoals: wijkcoaches, jongerenwerkers, ondersteuning aan ouderen, mantelzorgers, vrijwilligerswerk, onderwijsconsulenten en activiteiten voor en met de inwoners. Samen met de gemeenten en andere organisaties levert Mozaïek een bijdrage in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.  

www.mozaiekwelzijn.nl

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden