Afbeelding
Foto: Politie

Oproep aan inwoners Tiel: ‘Blijf verdachte situaties melden’

Nieuws 852 keer gelezen

TIEL • In de afgelopen periode heeft de gemeente Tiel te maken gehad met diverse incidenten waarbij de hulp van inwoners werd ingeroepen.  

Zo werden autobanden lek geprikt in de omgeving van het station. En vorig weekend was het raak in het centrum, auto’s werden bekrast en ruiten werden vernield. 

Meld Misdaad

Burgemeester Van der Meijden: “Dit soort vandalisme tolereren we niet en laten we dan ook niet ongestraft.” Hij doet een beroep op de Tielse bevolking: “Heeft u iets gezien rondom deze incidenten? Meld dit dan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Blijf verdachte situaties melden. Alleen zo kunnen we samen onze samenleving beschermen.”

Gebiedsontzegging

De gemeente heeft onder andere een gebiedsontzegging opgelegd aan iemand, die agressie en geweld gebruikt heeft tegen toezichthouders. De gebiedsontzegging betekent dat deze persoon gedurende een bepaalde periode niet welkom is in specifieke gebieden binnen de gemeente.

Sluiting woning

In een woning in de wijk Passewaaij is cocaïne aangetroffen. Als gevolg hiervan heeft de burgemeester het voornemen om de woning voor een periode van drie maanden te sluiten. Dit besluit is genomen om de openbare orde te herstellen en debuurt te beschermen.

Dwangsom

De twee eigenaren van een woning, waar drugs is gevonden, hebben gedeald met drugs. Daarom krijgen zij een last onder dwangsom opgelegd. Dit houdt in dat zij een boete krijgen als ze opnieuw betrokken zijn bij het dealen met drugs. “We willen hiermee een duidelijk signaal afgeven dat drugshandel niet wordt getolereerd in onze gemeente”, aldus de gemeente. 

Bezit softdrugs

De eigenaar van een garagebox aan de Buitenbulkweg had 1,7 kilo softdrugs opgeslagen. Deze garagebox wordt voor een periode van 12 maanden gesloten. Bezit van softdrugs is niet toegestaan. 

Verdachte situaties

De gemeente, de politie en het OM roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn bij verdachte situaties en deze te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een melding kun ook online via de website van Meld Misdaad Anoniem. 

Tips worden doorgezet naar de politie, maar gegevens worden niet gedeeld. Voorbeelden van signalen om te melden zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure aankopen, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop of nachtelijk bezoek of onbekende personen in de buurt.

Overlast

Wie overlast ervaart van bijvoorbeeld alcohol op straat, rondhangende jeugd of zwerver kan dit melden bij de gemeente Tiel via 0344-637111 of mail naar gemeente@tiel.nl  

Kijk voor meer informatie over het melden van overlast op de website van de gemeente.

www.tiel.nl/melding-maken

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden