Afbeelding

Buren ondersteunt lobby fruitvliegbestrijding om kersenteelt te redden

Nieuws 312 keer gelezen

BUREN • Ook de gemeente Buren heeft, net als West Betuwe, de lobby ondersteund om twee bestrijdingsmiddelen van de zeer schadelijke Suzuki-fruitvlieg voorlopig nog toe te staan. Anders zou het wel eens afgelopen kunnen zijn met de kersenteelt op de vruchtbare grond van de Betuwe.

Na een dringende oproep van de fracties van PCG, VVD en CDA en op initiatief van Gemeente Belangen is door het Burense college nog te elfder ure een brief hierover gestuurd aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vandaag, donderdag 25 april, wordt er namelijk door een aantal partijen in de Tweede Kamer een motie ingediend om het gebruik voorlopig nog toe te staan, omdat er geen alternatieven voorhanden zijn. Landbouwminister Adema (CU) besloot tot die maatregel, terwijl in omringende landen het gebruik ervan gewoon mag worden gebruikt.

Grote zorgen

Betuwse kersentelers maken zich grote zorgen over hun voortbestaan omdat de vraatzuchtige Suzuki-fruitvlieg enorme schade aanricht in hun boomgaarden en ronduit desastreuze gevolgen heeft voor de kersenteelt.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden