Op vrijdag 19 oktober werd op De Bloesem in Eck en Wiel het vignet Gezonde School onthuld door één van de leerlingen, samen met wethouder Daan Russchen. 
Op vrijdag 19 oktober werd op De Bloesem in Eck en Wiel het vignet Gezonde School onthuld door één van de leerlingen, samen met wethouder Daan Russchen.  (Foto: )

De Bloesem in Eck en Wiel gaat voor gezond

  •   keer gelezen

Op vrijdag 19 oktober werd op De Bloesem in Eck en Wiel het vignet Gezonde School onthuld door één van de leerlingen, samen met wethouder Daan Russchen.


Eck en Wiel - Met het vignet laat De Bloesem zien dat de school structureel werkt aan het verbeteren van de gezondheid van de leerlingen en medewerkers. Daarbij is er speciale aandacht voor het thema voeding.

Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Er is speciale aandacht voor het thema voeding. De leerlingen krijgen twee keer per jaar Smaaklessen, waarin zij leren wat gezonde voeding is. Ook wordt het drinken van water of thee zonder suiker gestimuleerd. Verder vraagt de school aan ouders om gezonde traktaties en lunches mee te geven aan hun kinderen.

Het behalen van het vignet Gezonde School is feestelijk gevierd. De rode loper lag uit, de wethouder was aanwezig en alle leerlingen verzamelden zich buiten op het schoolplein. Na de onthulling was er voor alle leerlingen een gezonde hap. Er was meer dan genoeg keuze uit bijvoorbeeld gesneden groenten en fruit, yoghurt en door leerlingen zelf gemaakte pompoensoep.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten