• Een groep leden na een triathlon.
• Een groep leden na een triathlon. Foto: Trihalis

In Tiel en Culemborg kennismaken met triathlonsport

Sport 989 keer gelezen

TIEL/CULEMBORG • Altijd al een keer goed voorbereid willen deelnemen aan een triathlon-evenement? TV Trihalis biedt een ieder de gelegenheid om middels een korte cursus te trainen voor de drie onderdelen van de triathlonsport: zwemmen, fietsen en lopen.

De triathlon is populair, maar je moet wel even weten hoe je moet zwemmen, veilig kan fietsen en goed kan hardlopen. En hoe je de overgang van zwemmen naar fietsen én van fietsen naar lopen moet doen. Belangstellenden kunnen meedoen met de cursus Start2tri, die op 8 april begint. De cursus wordt afgesloten met een achtste triathlon-wedstrijd op vrijdagavond 30 augustus ‘s avonds.

Werken aan basistechniek
Met deskundige trainers en andere gelijkgestemde deelnemers wordt gewerkt aan de basistechniek van de drie sporten. Ook is er volop aandacht voor materiaal, kleding en voeding. In dertien trainingen van één á anderhalf leren de cursisten de vaardigheden van de triathlonsport.

De deelnemers zijn volgens TV Trihalis na de Start2tri cursus in staat om goed voorbereid deel te nemen aan een triathlon-evenement, hebben ze nieuwe triathlonvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf te gaan triathlonnen; individueel of in een groep bij TV Trihalis.

Voor iedereen die graag sport
De cursus is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een wielrenfiets, zwembroek en loopschoenen. Eigenlijk voor iedereen die graag aan sport doet en tien weken de basistechnieken van zwemmen, fietsen en lopen wil leren.

Startdatum Start2tri cursus, 19:00-21:30 uur: maandag 8 april (Tiel, fietsen), woensdag 10 april (Culemborg, lopen) en donderdag 11 april (Tiel, zwemmen).

Inschrijven/informatie: start2tri@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden