Van Beem Van Lith
Van Beem Van Lith Foto: Raphael Drent

Zeven Tielenaren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws 3.830 keer gelezen

TIEL • Zeven Tielenaren ontvingen vandaag, vrijdag 26 april, een koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Lintjesregen 2024.

Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Van der Meijden reikte de versierselen die bij de onderscheidingen horen op locatie uit. Een versierde bus reed langs de zeven locaties van uitreiking.  

Van Beem

Antonette Johanna Daatje van Beem – van Lith, roepnaam Netty, 72 jaar

Al bijna twintig jaar zet Van Beem zich in als bestuurslid voor de Oranjevereniging in Kerk-Avezaath. De laatste tien jaar is zij hier ook vice voorzitter. Tevens is ze sinds 2009 zowel voor als achter de schermen actief bij drie toneelverenigingen: het Betuwetoneel Tiel, Avezathen toneel en toneelgroep Oranjevereniging. Hier is zij o.a. verantwoordelijk voor het zoeken van sponsoren, de publiciteit en bouwt zij mee aan de decors. Verder was ze ruim twintig jaar actief binnen Woonzorgcentrum SZR in Tiel. Hier was zij lid van de feestcommissie.  


Van Beem Van Lith - Foto Raphael Drent

Vizee

Eva Maria Vizee-Klingenschmid, roepnaam Evi, 76 jaar

Vizee is vanaf 1993 vrijwilliger geweest bij voetbalclub RKTVC in Tiel. Iedere zaterdag was zij de hele dag actief in de kantine, achter de bar en in de keuken. Zij verzorgde de limonade voor alle jeugdelftallen in de rust en koffie en thee voor scheidsrechters, wedstrijdleiding en de vele ouders die kwamen aanmoedigen. Ook de volwassen spelers en hun supporters werden door haar voor, tijdens en na de wedstrijd van hapjes en drankjes voorzien. Op 75 jarige leeftijd in 2023 is ze na ruim dertig jaar gestopt met deze vrijwilligersactiviteiten.  


Vizee - Foto Raphael Drent 

Kouwenhoven

Leendert Kouwenhoven, roepnaam Leen, 83 jaar

Al meer dan 45 jaar is Kouwenhoven actief als vrijwilliger bij tennisvereniging TC Groenendaal. Hier heeft hij in de loop der jaren meerdere activiteiten geheel belangeloos opgepakt. Vanaf 1978 is hij de trekker van het klusteam en zit hij in de accommodatiecommissie. Verder is hij in de jaren ‘80 bijna tien jaar voorzitter geweest van de clubhuis commissie. Na zijn pensionering in 1999 is hij het aanspreekpunt voor leden over alle zaken rondom de banen en het clubhuis van het tennispark. Ook was de Kouwenhoven ruim tien jaar voorzitter van de Yge van de Werf toernooicommissie.


Kouwenhoven - Foto Raphael Drent

Van Toorn

Antonius Matthijs van Toorn, roepnaam Ton, 78 jaar

Van Toorn is al ruim vijftig jaar vrijwillig actief bij atletiekvereniging Astylos. Hier geeft hij aan meerdere groepen, meerdere keren per week de hardlooptrainingen. Hij bereidt deze voor, ruimt op en maakt de loopschema’s. Maar vooral ook enthousiasmeert hij de (beginnende) lopers en begeleidt hen met kennis van zaken bij het hardlopen. Sinds een aantal jaar is hij ook actief binnen de technische commissie. Deze commissie is opgericht om het bestuur te ontlasten en meer uniformiteit aan te brengen in de training. 


Van Toorn - Foto Raphael Drent - Raphael Drent

Van Hoeven

Hendrikus Franciscus van Hoeven, roepnaam Henk, 59 jaar

Van Hoeven is al ruim 35 jaar vrijwillig actief als assistent Voetbaltrainer bij Voetbalvereniging Ophemert. Vanaf 2010 is hij hier ook bestuurslid. Binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor de portefeuille accommodatiebeheer. Daarnaast zet hij zich in bij Stichting Muziekstad Tiel. Ruim twintig jaar is hij betrokken bij de op- en afbouw van Appelpop, het grootste gratis muziekfestival in Nederland. Vanaf 2020 is Van Hoeven ook als vrijwilliger betrokken bij de Roparun. Hier verzorgt hij het basiskamp en treedt hij op als chauffeur. 


Van Hoeven - Foto Raphael Drent 

Van der Molen  

Ankie Petra van der Molen-Luking, roepnaam Ank, 68 jaar

Van der Molen is al ruim 45 jaar actief binnen de Gereformeerde Kerk Tiel, die in 2011 is opgegaan in de Protestantse Gemeente Tiel. Gedurende deze periode heeft zij verschillende taken geheel vrijwillig op zich genomen. Zo was zij ouderling en zat zij in het College van Diakenen. Ook was zij lid van de Commissie Eredienst en de Commissie Kindernevendienst en is zij nog steeds actief binnen de Gereformeerde Cantorij. Ook was ze betrokken als vrijwilliger bij het kerkkoor Procantie en was zij betrokken bij de oprichting van het Tiels Vocaal Ensemble. Nog steeds verzorgt zij zangavonden voor ouderen in de verpleegtehuizen Walstede en Vrijthof.


Van der Molen Luking - Foto Raphael Drent - Raphael Drent

Jonkmans

Herman Jonkmans, roepnaam Herman, 64 jaar

Jonkmans heeft in 2014 Stichting Servicepunt Thuiswonen opgericht met de succesvolle dienst Automobiel als onderdeel hiervan. Deze stichting heeft als doel om het kwalitatief langer thuiswonen voor meer mensen bereikbaar te maken en houden. Het concept van de servicedienst Automobiel is inmiddels in diverse andere gemeenten uitgerold en operationeel. Verder was Jonkmans medeoprichter van het Tiels Vocaal Ensemble, Lid van de ouderraad van SKOR en was hij voorzitter van de raad Samen op Weg bij de Protestantse Kerk Tiel.


Jonkmans - Foto Raphael Drent 

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Vizee
Kouwenhoven
Van Toorn
Van Hoeven
Van der Molen Luking
Jonkmans
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden