• MOS Theole Tiel en FC Utrecht Oldstars na afloop van een eerder gespeelde wedstrijd.
• MOS Theole Tiel en FC Utrecht Oldstars na afloop van een eerder gespeelde wedstrijd. Foto: Vic Latumahina

60-plus walking football toernooi Maluku Oldstars Theole Tiel

Sport 1.452 keer gelezen

TIEL • Maluku Oldstars Theole Tiel organiseert op vrijdag 29 maart een 60+ walking football toernooi. Aan het evenement, dat bij TSV Theole aan de Groenendaallan in Tiel plaatsvindt, nemen maar liefst twaalf teams deel.

Maluku Oldstars Theole Tiel is een zelfstandige voetbalgroep binnen TSV Theole Tiel en werd in september 2018 opgestart. Walking football is een variant op het reguliere voetbalspel met aangepaste regels. 

Slidings verboden
Er mag niet worden gerend en zowel lichamelijk contact als slidings zijn verboden. De bal mag niet boven heuphoogte komen en er mag niet vanaf de eigen helft worden gescoord. Een team bestaat uit zes spelers. Er zijn geen keepers.

Simon Tahamata

Oud Theole-voetballer Simon Tahamata was te gast in september 2018, tijdens de kick-off van Maluku Old Stars Theole Tiel. Hij speelde samen met oud-Ajacied Sonny Silooy mee met een team van Maluku Old Stars Theole Tiel, dat in december 2018 aan haar allereerste walking football toernooi deelnam. Om het sportieve en sociale gebeuren in het kader van walking football naar buiten toe uit te dragen, werd in maart 2019 besloten tot het organiseren van een toernooi.

Deelnemers toernooi
Aan het kómende toernooi doen mee: ADO Old Stars Den Haag, BZS Beusichem, CVV Vriendenschaar Culemborg, FC Utrecht Old Stars, Leones Beneden Leeuwen, MOS Barneveld, MOS Huizen, MOS Theole Tiel 1 én 2, RCL Walking Football Leiderdorp, SC AH’78 Huizen en Sporting Ambon Doesburg.

Toegang gratis
De eerste aftrap van de wedstrijden in de groepsfase is om 11:00 uur. De finale begint rond 18:00 uur. Toegang: gratis. Iedereen is welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden