• De Burense schoolwatertappunten werden vrijdag feestelijk in gebruik genomen.
• De Burense schoolwatertappunten werden vrijdag feestelijk in gebruik genomen. Foto: aangeleverd

Tweetal muurwatertappunten op Brede School in Maurik

Nieuws 377 keer gelezen

MAURIK • Tijdens Wereldwaterdag, afgelopen vrijdag, werden op de Brede School in Maurik twee muurwatertappunten officieel in gebruik genomen. 

Als JOGG-gemeente staat de gemeente Buren - waartoe Maurik behoort - voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Hierbij hoort een gezonde omgeving. De school is zo’n omgeving waar de jeugd veel tijd doorbrengt. In dat licht heeft de gemeente Buren aan alle basisscholen binnen de gemeente een muurwatertappunt beschikbaar gesteld.

Op openbare basisschool De Boogerd en Christelijke basisschool De Hoeksteen, beiden onderdeel van de Brede School in Maurik, werden de Burense schoolwatertappunten officieel in gebruik genomen.

Belang benadrukt
Wethouder Monique Bettink-Pierik was daar namens de gemeente Buren bij aanwezig. Tijdens dit officiële moment werd, in het bijzijn van de leerlingen, het belang van schoon drinkwater benadrukt. Water is de meest gezonde dorstlesser en een mooi vormgegeven watertappunt maakt water drinken gemakkelijker én aantrekkelijker.

Daarnaast zorgt het gebruik van drinkflessen voor minder afval. Voordat de wethouder het watertappunt officieel in gebruik nam, las zij een passend gedicht voor. Voor alle groepen van beide scholen was er een speciaal waterboek, bedoeld om tijdens de lessen meer voorlichting te geven over water, opdrachten uit te voeren, proefjes te doen en om te leren over het belang van zuinig omgaan met water. 

Meer watertappunten
Later dit jaar wordt in de gemeente Buren nog een aantal openbare watertappunten in gebruik genomen. Dit alles ter bevordering van een gezonde leefstijl en om het drinken van water als primaire levensbehoefte eenvoudiger te maken.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Verkiezingsborden komen terug in Tiel, maar nog niet voor 'Europa' Nieuws 26 apr, 13:14
Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 26 apr, 12:53
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws 26 apr, 11:04

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden