De vraag naar testen en vaccineren is de afgelopen weken flink gestegen
De vraag naar testen en vaccineren is de afgelopen weken flink gestegen Foto: stock

Testen en prikken in sporthal Zaltbommel

Algemeen 263 keer gelezen

ZALTBOMMEL • GGD Gelderland-Zuid opent op maandag 13 december een nieuwe test- en vaccinatielocatie in sporthal De Ring in Zaltbommel. Dit om aan de grote vraag naar coronatesten en vaccineren te kunnen voldoen. 

De vraag naar testen en vaccineren is de afgelopen weken flink gestegen. Dit komt onder andere door de toename van het aantal besmettingen en de versnelde toediening van de boosterprikken. De afgelopen dagen zijn ook extra locaties geopend in Wijchen en Nijmegen.

Deze maand
In overleg met de gemeente is besloten sporthal De Ring deze maand nog in gebruik te nemen. Vanaf maandag 13 december begint de GGD met het testen en het vaccineren start op 3 januari. De GGD treft inmiddels voorbereidingen om sporthal De Ring voor het testen en prikken in te richten. Zo komen de test- en vaccinatiebezoekers in de hal via een aparte in- en uitgang.

De huidige testlocatie in Zaltbommel, bij hotel Van der Valk, sluit vanaf 13 december. 

Openingstijden
De sporthal is op werkdagen én in het weekeinde geopend voor testen en vaccineren. De openingstijden voor het testen zijn van 8.00 tot 14.30 uur. Vaccineren kan tussen 8.00 en 19.30 uur.          

Een en ander zou kunnen leiden tot meer verkeer in de omgeving van de sporthal. De route naar de sporthal staat met borden aangegeven. Voor het testen en vaccineren geldt een aparte ingang. Er zijn ook gescheiden parkeervakken. 

De sporthal is tot maximaal 1 juli 2022 in gebruik. De hal krijgt daarna een andere bestemming.

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie