Afbeelding
Foto: DANIEL KROLL FOTOGRAFIE

Warmerdam’s 10e en Stillwater bij Lingefilm

Algemeen 163 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op vrijdag 26 november om 20.30 uur en op woensdag 1 december om 20.00 uur presenteert LingeFilm de 10de film van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam met de pakkende titel Nr. 10. Er is geen pauze. 

Op zaterdag 27 november om 20.30 uur (zonder pauze) en op dinsdagmiddag 30 november om 14.30 uur (met pauze en traktatie) draait de thriller Stillwater. En voor de kleintjes draaien we opnieuw Trammelant in Spanje, de Sinterklaasfilm op zondag 28 november om 11.00 uur (autismevriendelijk) en om 14.30 uur.

Nr. 10

Raadselachtige titel voor een even raadselachtige, tiende film van Alex van Warmerdam. Een hilarische klucht, een grimmige thriller of zwarte komedie? Lastig om deze film met tal van memorabele scenes in één hokje te vangen. Over een jongetje dat wordt gevonden in een Duits bos en opgroeit in een pleeggezin en daarin ogenschijnlijk normaal opgroeit. Maar wie is dan toch die man die hem dat ene woord in zijn oor fluistert? Daardoor gaat hij zich afvragen…

Stillwater

De Amerikaanse vader is al heel lang vervreemd van zijn dochter die in Frankrijk studeert. Totdat hij verneemt dat zij, al dan niet terecht, in de gevangenis is beland. Hij besluit af te reizen naar Marseille om haar onschuld te bewijzen en haar vrij te krijgen. Twee culturen blijken te botsen als hij besluit de echte moordenaar te vinden. Tussen Oklahoma en Marseille lijkt een onoverbrugbare kloof te liggen. Dat maakt het extra moeilijk om met elkaar in gesprek te raken en te blijven.

Tot slot de Sinterklaasfilm Trammelant in Spanje. De boeven Mammie en Stan zijn erg boos op Sinterklaas, want het is zijn schuld dat zijn in de gevangenis zijn beland. Zodra ze weer vrij komen, reizen ze naar Spanje om wraak te nemen. Gaat het ze lukken om Sinterklaas en zijn Pieten dwars te zitten?

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur, dinsdagmiddag 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. KIDS-FILMS: aanvang zondag 11 uur en 14.30 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Afbeelding
Matt Damon stars as
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie