Een autobrand in Passewaaij, vorige week. Een pick-up brandt uit. Omwonenden hoorden knallen en een scootertje wegrijden.
Een autobrand in Passewaaij, vorige week. Een pick-up brandt uit. Omwonenden hoorden knallen en een scootertje wegrijden. Foto: Marco van Deick@media

‘Geen dadergroep achter autobranden in Tiel’

Algemeen 282 keer gelezen

TIEL • Inwoners van Tiel maken zich zorgen over de autobranden in hun woonplaats. Regelmatig worden knallen gehoord in de wijken rondom het oude hart, maar ook in het centrum zélf zijn ze te horen. Vaak gaat het om lawaaiige uitlaten van auto’s, waarvan de bestuurders laten horen dat ze er zijn, maar er zijn ook andere knallen te horen.

Yvonne Son-Stolk stelde hierover dinsdagavond, ín de Week van de Veiligheid, namens de CDA-fractie vragen in de raadsvergadering. “Steeds vaker bereiken ons signalen dat rondom Tiel en in onze wijken regelmatig branden ontstaan”, aldus Son. “Auto’s en afvalcontainers die in brand worden gestoken. En gisteravond rond half één werd Passewaaij opgeschrikt door een aantal flinke harde knallen, omdat daar een truck in brand stond. Onze vraag is aan het college: Is hier in Tiel daadwerkelijk iemand of een groep actief die hiervoor ‘op het snotje’ is, want onze inwoners maken zich met betrekking tot dit onderwerp ernstig zorgen over de veiligheid.”

Mankementen aan auto
Hans Beenakker antwoordde een en ander in zijn veiligheidsoverleg met de politie te bespreken. “Tot nu toe zit er geen lijn in, dat er één dadergroep achter zit”, aldus Beenakker. “Het is overigens ook zo dat we regelmatig autobranden hebben die níet door brandstichting veroorzaakt worden, maar gewoon door mankementen aan de auto. Het gebeurt ook dat er wél brandstichting plaatsvindt en daar proberen we natuurlijk tegen op te treden.”

Onderzoek
“Tot nu toe is het niet zo dat er een lijn in zit, dat er een dadergroep achter verschillende branden zit”, zegt Beenakker, “maar we houden dit natuurlijk wel heel strak in de gaten. Sowieso wordt elke brand onderzocht om te kijken wat de oorzaak is en wie hier mogelijk achter zou kunnen zitten. Het heeft dus zéker onze aandacht”, aldus burgemeester Beenakker.

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie