Painter mixes yellow and red oil paint on the palette. Closeup of paint mixing process in art workplace.
Painter mixes yellow and red oil paint on the palette. Closeup of paint mixing process in art workplace. (Foto: stockfoto)

Tentoonstelling Harold Schouten in Waalgalerie

  •   keer gelezen

TIEL • In de Waalgalerie in Tiel opent op zaterdag 28 mei om 13.00 uur een tentoonstelling van Harold Schouten (1961). Al sinds de jaren negentig is water voor deze Amsterdamse schilder het belangrijkste motief. Hij schilderde het water van rivieren, beekjes, vijvers en zwembaden – en natuurlijk het meest oeverloze water van allemaal: de zee. In de Waalgalerie toont hij een dwarsdoorsnede van zijn verschillende soorten zeeschilderijen: kleine plein air-studies die hij maakt op het strand bij Wijk aan Zee, grotere atelierstukken met zeestillevens op de voorgrond en fantasievoorstellingen van een wereld onder de zeespiegel.


Bij de tentoonstelling verschijnt het boekje Harold Schouten – De zee, vormgegeven door Huug Schipper en met een inleiding van Gijsbert van der Wal. Het is het zesde deel in een reeks kleine kunstenaarsmonografieën die wordt uitgegeven door de Willem den Oudenstichting, die ook de tentoonstelling organiseert. Ook de vorige vijf deeltjes zijn nog in de Waalgalerie verkrijgbaar.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur. De volgende dag, zondag 29 mei, is de tentoonstelling ook te zien, en daarna tot en met 11 juni op de vrijdagen en zaterdagen, steeds van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Waalgalerie ligt aan de Sint Agnietenstraat 24 in Tiel, achter theater De Agnietenhof. Meer informatie is te vinden op www.waalgalerie.nl

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten