<p>De Grotebrugse Grindweg gaat een weekje dicht voor gemotoriseerd verkeer.</p>

De Grotebrugse Grindweg gaat een weekje dicht voor gemotoriseerd verkeer.

(Foto: Rijkswaterstaat)

Deel Grotebrugse Grintweg door onderhoud afgesloten

  •   keer gelezen

TIEL • Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal in de Grotebrugse Grintweg. Hierdoor is de hoofdrijbaan voor gemotoriseerd verkeer afgesloten van maandag 6 december 6.00 uur tot maandag 13 december 6.00 uur. De extra reistijd is zo’n tien minuten. Voor fietsers blijft de brug open.


De afsluiting is nodig om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren. Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A15. Het verkeer kan, vanuit Medel richting Kellen, de A15 volgen en de afrit 33 richting Tiel nemen. Verkeer vanuit Kellen richting Medel kan ook de A15 volgen en afrit 34 richting Echteld nemen. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek van (brom)fietsers, scootmobielen en voetgangers over de brug. Buiten de werktijden, ‘s avons en ‘s nachts, is het fietspad volledig open.

Voegovergangen
Rijkswaterstaat vervangt een aantal voegovergangen. Deze voegen zorgen ervoor dat de brug kan uitzetten en krimpen. De voegen voorkomen dat het beton gaat scheuren door optredende spanningen, weeromstandigheden en temperatuurwisselingen. Bij onvoorziene omstandigheden zouden de werkzaamheden kunnen worden uitgesteld.

Info
Wie vragen of opmerkingen over de werkzaamheden heeft, kan contact opnemen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten