<p>Oscar Schewe van Optisport en wethouder Carla Kreuk ondertekenden woensdag de overeenkomst.</p>

Oscar Schewe van Optisport en wethouder Carla Kreuk ondertekenden woensdag de overeenkomst.

(Foto: aangeleverd)

Optisport exploitant zwembad, sporthallen en gymzalen in Tiel

  •   keer gelezen

TIEL • Optisport Exploitaties BV is per 1 januari 2022 exploitant van het door problemen geteisterde Zwembad Waalslag, de sporthallen Westroijen en De Betuwe én de vijf gymzalen in Tiel. Dat besluit namen burgemeester en wethouders. Wethouder Carla Kreuk en Oscar Schewe, directeur van Optisport, ondertekenden woensdag de overeenkomst. De huidige medewerkers van de binnensportaccommodaties gaan mee naar Optisport.


De wet bepaalt dat er een nieuwe aanbesteding moest worden gedaan. Optisport kwam daarbij volgens het Tielse college als beste naar voren. Het bedrijf exploiteert en beheert, verspreid over tachtig gemeenten, ruim driehonderd zwembaden, ijsbanen en sporthallen.

Waterspeeltuin
Naast de exploitatie en beheer, biedt Optisport in zwembad Waalslag groepslesactiviteiten voor jong en oud. De lessen variëren van trainingen met een sportief karakter tot ontspannen groepslessen, met de nadruk op samen bewegen en sociale contacten. Voor de jeugd tot 16 jaar komt voor het recreatief zwemmen een waterspeeltuin.

Optisport sluit zich aan bij het Lokale Sport- en Preventieakkoord, waarbij zij actief samenwerking zoekt met lokale partners.

Duurzaamheid
Optisport vindt het belangrijk dat het energieverbruik steeds minder wordt. Daarom investeert zij in verduurzaming, onder andere door het plaatsen van zonnepanelen bij de gymzalen, dak- en gevelisolatie en dubbelglas.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten