<p>De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin.</p>

De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin.

(Foto: stock)

Prikbus komt nog een keer langs in Maurik

  •   keer gelezen

MAURIK • dE GGD Gelderland Zuid heeft de regiotour voor het vaccineren zonder afspraak met enkele weken verlengd. Dit vanwege de grote vraag die er onder het publiek is naar deze vorm van vaccineren tegen corona. De speciale prikbus komt daarom nóg een keer langs in Maurik. De bus staat daar op donderdag 28 oktober van 10.00 tot 16.00 uur aan De Wetering 1, op de parkeerplaats van het gemeentehuis. 


Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad, kan zonder afspraak langskomen. Voor de prik óf om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD-medewerkers. Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een regiotour. De afgelopen maand stond de GGD-bus al in veertien gemeenten in Gelderland-Zuid. De belangstelling voor deze vorm van vaccineren bleek erg groot. Vandaar dat is besloten om de tour met een maand uit te breiden.

Janssen of Pfizer
De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Wie ouder is kan zelf een vaccin kiezen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Het prikken zonder afspraak is ook op andere locaties van GGD Gelderland-Zuid mogelijk. Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over locaties en tijdstippen waarop dit kan.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten