Het dorp neemt afscheid van bakkerij/kruidenierszaak Rombout. Het was de laatste zaterdag van 2018 een komen en gaan van dorpsbewoners, klanten, streekgenoten, relaties en familie.
Het dorp neemt afscheid van bakkerij/kruidenierszaak Rombout. Het was de laatste zaterdag van 2018 een komen en gaan van dorpsbewoners, klanten, streekgenoten, relaties en familie. (Foto: )

Kruidenierswinkel van Corrie voorgoed dicht

  •   keer gelezen

Geen verkoop van brood en kruidenierswaren, zaterdag 28 december in de kleine Erichemse kruidenierszaak van Corrie Rombout. Het was de laatste dag dat de winkel open was.


Door Evert Scheffer

ERICHEM - De zaak heeft 71 jaar bestaan en daarvan maakte Corrie Rombout er liefst 42 actief mee. Het was de laatste zaterdag van 2018 een komen en gaan van dorpsbewoners, klanten, streekgenoten, relaties en familie. Iedereen wilde nog even bij Corrie langs om haar te bedanken. Een aantal dorpsbewoners hadden een schoenendoos vol met kaarten, bedankbrieven en attenties ingezameld, die aan de geëmotioneerde eigenaresse van de zaak werd overhandigd. Corrie Rombout was erg onder de indruk van de steun die ze altijd van de dorpsbewoners en klanten heeft gehad, de aanwezigen waren na het officiële moment waar dorpsgenote Hennie Knobbout Corrie toesprak, allemaal even stil en aangedaan.

De winkel van Rombout en de basisschool waren in Erichem altijd de spil van het dorp. Dat zullen de Erichemmers nu gaan missen. Corrie was er altijd voor het dorp, het dorp was er nu voor Corrie. ‘’Hét is goed zo’, oordeelde Corrie eerder al.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten