Afbeelding
Foto: Paul Goss

Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei!

Nieuws 476 keer gelezen

TIEL • We vieren op 5 mei niet alleen onze vrijheid, maar ook de vijfde editie van de Betuwse Fruitrally. Een evenement dat in 2018 in de Tielse binnenstad is gestart met 70 deelnemende auto’s. Dit jaar verwacht de organisatie 250 voertuigen die onze mooie Betuwe in bloei gaan bewonderen. Een bijzondere dag in Tiel, met ook alle activiteiten voor Bevrijdingsdag.

Om 10:00 uur worden de deelnemers verwacht en worden de voertuigen tentoongesteld in de binnenstad en op de Waalkade. Vanaf dat moment zijn de bijzondere wagens te bewonderen voor het publiek. Tot 12:00 uur, want dan start de rally nadat burgemeester Van der Meijden het Vredesvuur op de Groenmarkt heeft aangestoken. Vanaf 14:00 uur worden de deelnemers weer terug verwacht, waarna de wagens weer te bewonderen zijn.

Wie heeft de mooiste?

Er is deze dag ook een jury aanwezig om de fraaiste auto’s te voorzien van een toepasselijke prijs. Er zijn drie categorieën waarbinnen een winnaar gekozen zal worden, namelijk oldtimers, cabrio’s en bijzondere auto’s. De winnaars zullen bekend worden gemaakt rond 16.00 uur op het Plein en de prijzen zijn aangeboden door Buurvrouws Bistrobar, Café De Merckt en Schouwburg en filmtheater Agnietenhof.

Fun & entertainment

Voor deze speciale jubileumeditie zorgen The Passengers in de middag voor een vrolijke noot. En ook aan de allerkleinsten is gedacht, want kinderen kunnen in de middag op de Groenmarkt hun eigen rally rijden op een parcours met miniauto’s.

Koopzondag & Bevrijdingsdag

Op zondag 5 mei is het koopzondag en daarom zijn naast de horecagelegenheden, ook de winkels geopend. Op deze koopzondag is het voor bezoekers gratis parkeren in de binnenstad van Tiel, alleen de parkeerplaatsen op de Waalkade zijn deze dag gereserveerd voor de rallyrijders.

Verder zal in het kader van Bevrijdingsdag een gezellige kunstmarkt door de Waterstraat worden georganiseerd door het 5 mei comité en het plein naast Zinder wordt omgedoopt tot Vredesplein met allerlei kunstzinnige activiteiten.

Nog een paar plekjes vrij

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Van IJzendoorn Marketing Advies, BlomVision, Inge Joustra Beheer en Administratie, Gemeente Tiel en ondernemersvereniging Hart van Tiel. Het evenement is gratis toegankelijk en ook parkeren is voor niets (m.u.v. de plaatsen voor vergunninghouders).

Er zijn voor de rally nog een paar plekjes vrij, dus inschrijving is nog mogelijk via www.winkelenintiel.nl/betuwsefruitrally.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden