Foto:

De Veerbaas Vertelt: Van het gas af?

  •   keer gelezen

Ik sprak afgelopen week iemand uit de eens zo rijke stad Buren. De beste man zag ik onlangs met zonnepanelen, belangstellend vroeg ik hoe het werkte. Hij was enthousiast over het toen genomen besluit om zonnepanelen te plaatsen. Hij wilde zo meewerken aan een schoner milieu. Hij vertelde me ook van het gas af te willen. Ik heb wel begrepen, dat als je dat wil, je financieel gestraft wordt. Om de meter weg te halen moet de beste man dan bijna zevenhonderd euro betalen. Dan moet ook de leiding uit de tuin weg, wat dat gaat kosten weet niemand. De hele tuin moet worden opgegraven. Je kunt ook de meter laten zitten en dan wordt die verzegeld. Let op! U betaalt dan nog wel ieder jaar nog ruim honderd euro vastrecht. Tel uit je winst. Er zijn veel zaken wel erg krom in deze wereld. Bij nieuwbouw geen gasaansluiting meer en wil je er in een bestaande woning vanaf moet je wel dik betalen.


Corso

Corso 2019 is voorbij. Het moet een geweldig feest zijn geweest, als ik de mensen zo mocht horen. In de eerste plaats wil ik persoonlijk de plakkers van Varik van harte feliciteren met de behaalde prijzen. Zij hebben geschiedenis geschreven. Ik hoorde dat burgemeester Harry Keereweer tranen in de ogen had van blijdschap, omdat Varik van zijn gemeente West Betuwe de toon heeft gezet voor het corso van volgend jaar. Dan is het de zestigste editie. Wat zou Tiel zijn als er in de streek geen corsobouwers meer zijn? Ik hoorde dat de gemeente Tiel een monument wilde laten ontwerpen, wat dan volgend jaar zal worden onthuld. In dit monument moet het enthousiasme tot uitdrukking komen waarmee alle corsobouwers de afgelopen zestig jaar ervoor hebben gezorgd dat er zulke mooie praalwagens in Tiel hebben gereden. Wel heb ik begrepen dat het gemeentebestuur van Tiel bij de deelnemende gemeenten om een bijdrage zal vragen. Het discussiepunt zal zeker zijn, waar komt het te staan. Dat zal dan zeker die gemeente worden die de grootste financiële bijdrage levert. Want de vuistregel in de politiek is: ‘wie betaalt bepaalt’.

Voor de organisatie Vierstromenland valt er het komende jaar veel werk te verzetten. In de eerste plaats zullen ze de vele fouten die er dit jaar zeker waren en die je geen beginnersfouten meer mag noemen, bij een jubileum van zestig jaar, niet meer mogen maken. Duidelijk communiceren met alle betrokkenen. Want als het waar is wat mij werd verteld is er ook een taak weggelegd voor de burgemeester van de Flipje-stad.

Om er één fout uit lichten. De prijs voor de mooist versierde reclamewagen was dit jaar voor Dijkhuizen Total. Al jaren rijdt hij met een tankwagen mee. Zijn bedrijf is hoofdsponsor. Jochem van Gelder, de smaakmaker van het corsofeest, kon de eerste prijs die het bedrijf door de jury was toegekend niet uitreiken.

De wagen was door de BOA’s, ‘de nieuwe controleurs’, van het parcours gehaald, zo werd mij verteld. De lege tankwagen zou veel te gevaarlijk zijn voor het publiek. Wel ruim vijftig jaar meegereden. Vierstromenland doe maar dag met je handje! Weg sponsor. Aan de burgemeester van Tiel de taak om met zijn BOA’s eens orde op zaken te stellen, mensen waar hij verantwoordelijk voor is. We zijn er. Reageren kan: deveerbaas@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier