Foto:

Koffer vol kansen voor kinderen

  •   keer gelezen

De ontwikkeling van kinderen stimuleren door ze te laten kennismaken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Daarover hebben basisscholen, kinderopvang, lokale culturele partijen en gemeente afspraken gemaakt in het convenant Kunst- en Cultuureducatie.


Buren - Wethouder Niko Wiendels is blij dat kunst en cultuur hiermee een structurele plaats krijgt in de kinderopvang en het onderwijs. ‘’Hiermee krijgen kinderen de kans om hun creativiteit optimaal te ontwikkelen. Door kunst- en cultuureducatie toe te voegen aan de Koffer vol kansen voor ieder kind, dragen we verder bij aan een kansrijke ontwikkeling van kinderen in onze gemeente. Waarmee we hun mogelijkheden om als volwassene zelfstandig en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij, verder vergroten.” Wethouder onderwijs Pieter Neven voegt daar aan toe: “Kinderopvang en het onderwijs zijn bij uitstek plaatsen om kinderen met cultuur te bereiken.’’

Cultuurcoach
Onderdeel van de afspraken is dat de gemeente een cultuurcoach aanstelt, die samen met de interne cultuurcoördinatoren van de scholen activiteiten op het gebied van kunst en cultuur gaat ontwikkelen voor de betreffende school of kinderopvanglocatie. Dit aanbod wordt op maat ontwikkeld, afhankelijk van de behoefte.

Ondertekening
Voor de ondertekening van het convenant fietsten cultuurcoach Karlijn Maier en buurtsportcoach Joris Maier op 4 juni met een bakfiets langs scholen en kinderopvanglocaties. Daarbij namen zij puzzelstukken in ontvangst waarop de kinderen hun wensen op het gebied van kunst en cultuur hebben aangegeven. Deze wensen neemt de cultuurcoach mee bij het samenstellen van het programma voor komend schooljaar. De route eindigde op het gemeentehuis, waar in het bijzijn van bestuurders van onderwijs, kinderopvang en de gemeente twee puzzels (één voor de kinderopvang en één voor de scholen) in elkaar is gelegd en het convenant ondertekend.

Op de foto ziet u v.l.n.r. Heb Huibers (voorzitter bestuur CPOB), Heleen de Ronde (manager kinderopvang Buitenpret), wethouder Niko Wiendels, Krista van Vreeswijk (directeur-bestuurder BasisBuren), wethouder Pieter Neven, Hans Beekman (bestuurder SKLM), Jan Teeuw (directeur Eben Haëzerschool)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten