Wethouder Stefan van Someren en wethouder Karl Maier op bezoek bij Fruitbedrijf Den Haan
Wethouder Stefan van Someren en wethouder Karl Maier op bezoek bij Fruitbedrijf Den Haan (Foto: gemeente Buren)

Oproep: ‘In de fruitteelt is werk zat, kom ook helpen met de oogst!’

  •   keer gelezen

Fruittelers in de gemeenten Neder-Betuwe en Buren doen samen met de beide gemeenten een oproep aan alle werkzoekenden. Vanwege het Coronavirus zijn er dit jaar minder arbeidsmigranten die kunnen helpen met het plukken van de oogst. Daardoor is er bij de fruitbedrijven werk zat voor iedereen die een (tijdelijke) baan zoekt.  


Tekort aan arbeidskrachten

Fruittelers uit de regio kunnen wel wat hulp gebruiken. De fruitboomgaarden in de regio hangen vol met fruit. Binnenkort begint de appel- en perenoogst. Maar er is een tekort aan arbeidskrachten om de ondernemers te helpen bij het plukken. Veel arbeidsmigranten zijn dit jaar niet naar Nederland gekomen. Ook het afstand houden, maakt het huisvesten van arbeidsmigranten lastiger dan voorheen. Terwijl er minder arbeidsmigranten zijn, zijn er juist meer werkzoekenden dan anders. Veel jongeren hebben aan het begin van de Coronacrisis hun baan verloren. Ook ZZP’ers zagen hun bron van inkomen opdrogen.

Bemiddelen tussen vraag en aanbod

Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, bemiddelen gemeenten Neder-Betuwe en Buren en tussen werkzoekenden en ondernemers. Wij geloven dat iedereen meedoet in de samenleving. Daarom voeren we een actief beleid om de werkgelegenheid in de regio te versterken.

Bent u beschikbaar en wilt u deze zomer werken in de fruitteelt?

Stuur dan een e-mail naar werk@buren.nl.

Interview SRC TV met wethouders Neder-Betuwe en Buren en fruitteler 

SRC TV (voor Rivierenland en Vijfheerenlanden) was 13 augustus in de perenboomgaard van Fruitbedrijf den Haan in Kerk-Avezaath. Daar sprak SRC TV met wethouder Stefan van Someren (gemeente Neder-Betuwe), Karl Maier (gemeente Buren) en fruitteler Bert den Haan. De uitzending van SRC TV met beide wethouders is zien via https://youtu.be/Anm9BDb_bDI . Het gesprek van SRC TV met fruitteler Bert den Haan is te zien via https://youtu.be/RO2KCwCR0nc .

g

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten