De rensters bij de ploegenvoorstelling
De rensters bij de ploegenvoorstelling (Foto: Marco Blom)

Dames JvR de Batauwers actief in Topcompetitie

  •   keer gelezen

Afgelopen zaterdag stond de damesploeg van JvR de Batauwers aan de start in de Omloop de Kempen, de eerste wedstrijd in de Topcompetitie over 117 kilometer.


De wielervereniging uit Tiel is vorig jaar gestart met een damesploeg. Door corona heeft de ploeg nog bijna geen wedstrijden kunnen rijden. Na een succesvol weekend in Belgie vorige week, stond nu een serieuze wedstrijd uit de Topcompetitie in Veldhoven op het programma. Door de regen was het parcours spekglad geworden. Bij het ingaan van de laatste ronde zaten 5 van de 6 rensters in het peloton en maakte kans op een goede klassering. Vervolgens sloeg het noodlot toe en werden Dorien en Iris Hoog Antink meegenomen in een valpartij. Alle 5 de rensters wisten wel de finish te bereiken met daarbij een mooie 20 plaats voor Ilse Miltenburg en een 45ste plek voor Lora Bonthuis. De wedstrijd werd gewonnen door Maike van der Duin die uitkomt voor de Britse ploeg Drops-le Col.

De wedstrijdkalender bevat nog steeds weinig wedstrijden. In september zal de ploeg enkele internationale wedstrijden rijden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier