Foto:

Samenwerking gemeenten met zorgcentra

  •   keer gelezen

Donderdag 8 juli ondertekenden de wethouders Wiendels en Van Dijkhuizen van respectievelijk gemeenten Buren en Neder-Betuwe een samenwerkingsovereenkomst met Zorgcentra De Betuwe. 


Buren / Neder-Betuwe - Door deze samenwerking krijgen inwoners de kans om een half jaar werkervaring op te doen bij instellingen van De Betuwe. Als het van beide kanten bevalt, krijgen ze een arbeidsovereenkomst. Met behoud van uitkering kunnen ze een opleiding volgen voor een baan in de zorg.

Wethouder Niko Wiendels “Ieder mens heeft potentie. Maar door verschillende omstandigheden, kan het soms gebeuren dat mensen aan de zijlijn van de samenleving komen te staan. Het is belangrijk dat we deze mensen erbij blijven betrekken, om ze heen gaan staan, kansen bieden en in ze blijven geloven.. Door ze maatwerk, een luisterend oor en vertrouwen te bieden, zie je dat mensen er zelf ook weer in gaan geloven. Wat er voor zorgt dat hun leven positief verandert en de toekomst er weer hoopvol uitziet.”

Leer werk-traject

Als de samenwerking aan beide zijden goed bevalt, dan wordt dit traject omgezet in een leerwerktraject. De werkervaringsplek wordt dan omgezet in een arbeidsovereenkomst en mét een opleiding. Marja Verrips, projectmedewerker bij Zorgcentra De Betuwe: “Wij vinden het belangrijk om mensen de kans bieden om werkervaring op te doen. Dit doen wij binnen het project ‘Team van het huis’. Hier krijgen herintreders, mensen met een uitkering en zij-instromers de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Met een flinke dosis vertrouwen en de juiste begeleiding geven we deze leerlingen een vliegende start op de arbeidsmarkt. De eerste groep leerlingen van Team van het huis is inmiddels geslaagd. Samen met de gemeenten Buren en Neder-Betuwe kunnen we nog meer parels de kans geven die zij verdienen.”

Wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe is erg blij met deze mooie samenwerking. “Heel fijn dat mensen die op zoek zijn naar werk bij de instellingen van zorgcentra De Betuwe hun stage mogen doen. Met deze werkervaring en een gerichte opleiding biedt dat meer kansen op een vaste baan.”

In Neder-Betuwe vallen Elim in Ochten en Huize Appelenburg en Steegakker in Dodewaard onder Zorgcentra De Betuwe. En in de gemeente Buren Blommeland in Lienden, Oranjehof in Buren en De Valentijn in Maurik.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier