Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Waarschijnlijk nieuwe kassen langs Ruigenhoekweg

  •   716 keer gelezen

WOUDRICHEM • Het leegstaande kassencomplex langs de Ruigenhoekweg in Woudrichem wordt waarschijnlijk gesloopt. Er komen nieuwe kassen voor in de plaats.

Bij de eigenaar van de kassen heeft zich vanwege de verplaatsing van een tuinbouwbedrijf 'zeer recent' een gegadigde voor de overname van de kassen gemeld, schrijft het college in de beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD. "Een overleg met de gemeente is gaande."

De VVD had graag gezien dat langs de Ruigenhoekweg een zonneweide gerealiseerd zou worden.

Burgemeester en wethouders zien echter geen aanleiding om met de huidige eigenaar van de kassen te gaan praten over een alternatieve invulling van het terrein. "Een voortzetting van het gebruik van de locatie voor glastuinbouw heeft, ondanks de jarenlange leegstand van de kassen, in beginsel onze voorkeur."

Bestemmingsplan
De locatie heeft op basis van het bestemmingsplan Buitengebied Woudrichem niet alleen een specifieke bestemming voor glastuinbouw, maar is ook aangemerkt als 'wijzigingsgebied doorgroeimogelijkheden glastuinbouw'.

"De glastuinbouwsector heeft binnen de gemeente ruimtelijk gezien beperkte mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Er zijn vanuit de omgeving geen belemmeringen om de locatie voor glastuinbouw te blijven gebruiken. Ook zijn er geen toekomstige ontwikkelingen die het gebruik gaan belemmeren", aldus B&W.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }