• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek. Foto: Jan Noorlandt
update

Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat)

Sport Fotoseries 2.473 keer gelezen

OISTERWIJK • De districtsbekerfinale Zuid I tussen de vierdedivisionisten Goes en Achilles Veen is donderdagavond gestaakt nadat Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (26) halverwege de eerste helft in elkaar zakte en moest worden gereanimeerd. Baggerman is naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het voor zover nu bekend naar omstandigheden goed.

Toen Nikki Baggerman in de 26e minuut ineens -zonder dat hij contact had met een tegenstander- op het veld viel, schermden de spelers van Achilles en Goes -door in een cirkel te gaan staan- hem af van het publiek. De aanvoerder van Achilles Veen moest vervolgens worden gereanimeerd.

Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse, maar Baggerman werd uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was weer bij kennis en de speaker meldde tot twee keer toe dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. 

Achilles Veen meldt op X dat Baggerman bij bewustzijn was in de ambulance en bedankt de toegesnelde medici. "Wij bedanken iedereen voor het zeer snelle medische handelen en de respectvolle actie van beide teams om, om Nikki heen te gaan staan", bericht men verder. Toevalligerwijs was er ook een arts aanwezig die hielp bij de reanimatie. 

Baggerman zelf zou, nadat hij was gereanimeerd en per brancard van het veld werd vervoerd, hebben aangegeven dat de bekerfinale ‘gewoon’ hervat moest worden. Achilles Veen wilde aan dit verzoek gehoor geven, maar tegenstander Goes zag dit niet meer zitten. 

0-2 voor Achilles Veen

De wedstrijd is gestaakt bij een 0-2 stand voor Achilles Veen. Die ploeg kwam als een komeet uit de startblokken. Binnen de minuut zette Jochem Scheij op de linkerflank Thomas de Man aan het werk. Na een puntgave voorzet rondde spits Pim Goossens af: 0-1. Vervolgens liet Achilles Veen zich wat inzakken en kreeg ook Goes wat kansjes. 

Toch was het na zes minuten aan de andere kant weer raak. Het was weer Jochem Scheij die van rechts een geslaagde actie ondernam en Pim Goossens in staat stelde de 0-2 aan te tekenen. Even voordat de wedstrijd stil kwam te liggen, had Goossens zelfs een hattrick op de schoen, maar deze keer was keeper Matthew Lentink hem de baas. 

De competitieleider zal beslissen hoe en op welk moment de finale zal worden uitgespeeld. 

Rick den Besten

Hoofdredacteur/directielid Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

• Nikki Baggerman is bij kennis als hij de ambulance in gaat.
• Achilles Veen leidde al na zes minuten met 0-2.
• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden