• Het oude pand van de Spar in Andel.
• Het oude pand van de Spar in Andel. Foto: MAPS

Rechter oordeelt: nieuwbouw van Spar in Andel kan doorgaan, maar gemeente moet fouten herstellen

Nieuws 1.319 keer gelezen

ANDEL • De omwonenden van de Spar aan de Burgemeester van der Schansstraat in Andel hebben een rechtszaak tegen de gemeente Altena gewonnen. De rechter oordeelde dat de gemeente fouten heeft gemaakt met betrekking tot de nieuwbouw van de supermarkt en dat deze fouten hersteld dienen te worden. Echter hoeft de bouw van de supermarkt niet stilgelegd te worden.

De omwonenden die bezwaar maakten hadden problemen met de nieuwbouw van de supermarkt, vanwege mogelijke parkeer- en geluidsoverlast en een onveilige verkeerssituatie tijdens de bevoorrading. De rechter stelt vast dat de bevoorrading inderdaad een probleem oplevert, maar dat dit kan worden opgelost door de chauffeur te begeleiden, strepen op het wegdek te zetten en de constructie van de inrit te veranderen. 

De gemeente en de eigenaar van het pand hadden al toegezegd deze problemen aan te pakken, maar de rechter wil dat deze voorwaarden worden vastgelegd in de vergunning.  

Parkeerplaatsen
Ook de twaalf parkeerplekken op eigen terrein zijn onvoldoende volgens de omwonenden. Zij stellen ook dat het gemeentelijk beleid minimaal het dubbele aantal parkeerplaatsen voorschrijft. De rechter geeft hen daarin gelijk, maar wijst erop dat de gemeente kan afwijken van het bestemmingsplan.

Geluidsoverlast
De rechtbank oordeelt dat er voldoende maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er te veel geluidsoverlast is. Op dat punt stelt de rechter de omwonenden in het ongelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie