• De zichtbaar geëmotioneerde Bert de Rooij is blij met zijn erelidmaatschap.
• De zichtbaar geëmotioneerde Bert de Rooij is blij met zijn erelidmaatschap. Foto: Tiel'72

Tiel’72 voorzitter Bert de Rooij draagt hamer over aan Mathijs Ramaker

Sport 767 keer gelezen

TIEL • Bert de Rooij heeft na 27 jaar voorzitterschap van korfbalvereniging Tiel’72 de voorzittershamer overgedragen aan zijn opvolger, Mathijs Ramaker. Dit gebeurde afgelopen donderdag, tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Aan het eind van de vergadering werd Bert de Rooij door het bestuur aangedragen als erelid van Tiel’72.

Het was voor de korfballers van Tiel’72 een bijzondere avond. Dat was ook te merken aan de grote opkomst. Bijna zeventig leden waren aanwezig om de laatste ALV met Bert de Rooij als voorzitter bij te wonen.

Tijdens het eerste deel van de vergadering mocht /de Rooij nog een paar keer met de hamer tikken, maar na de pauze was het dan toch echt tijd om het stokje over te dragen aan zijn opvolger Mathijs Ramaker. De nieuwe voorzitter kreeg met 68 stemmen het volste vertrouwen van de aanwezige leden; een fijne start voor Ramaker.

Na de wisseling van het voorzitterschap ging het officiële gedeelte van de ALV gewoon door. Mathijs Ramaker leidde dat deel van de vergadering, als kersverse voorzitter, heel verdienstelijk.

In het zonnetje
Aan het eind van de vergadering was het dan toch echt tijd om Bert de Rooij in het zonnetje te zetten, want 27 jaar voorzitterschap kon de korfbalvereniging natuurlijk niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan.

De Rooij kreeg een prachtig boek cadeau namens de hele vereniging. In het boek vertellen de leden wat zij dachten als zij aan Bert de Rooij dachten.

Daarnaast was er nog een cadeau namens de selectie van Tiel72 en de Jeugd Technische Commissie. Naast de cadeaus waren er natuurlijk ook heel veel mooie woorden voor De Rooij, die zelf ook nog een dankwoord sprak.

Erelid
Aan het eind van de vergadering was het tijd voor een onverwachte stemronde, omdat het bestuur Bert de Rooij aandroeg als erelid van Tiel’72. Alle aanwezige leden stemden unaniem voor, waardoor Bert erelid van Tiel’72 is geworden. Een bijzondere benoeming, want tot op heden was Gerrit van Arkel - lid van het eerste uur - het enige erelid van Tiel’72.

Gelukkig hoeft Tiel’72 Bert de Rooij nog niet te missen, want de komende vijf jaar gaat hij zich volop inzetten om de lang gekoesterde wens voor een eigen sporthal te realiseren. Daarnaast zal De Rooij als scheidsrechter nog regelmatig binnen de lijnen te zien zijn. En buíten de lijnen als supporter.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie