Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Neder-Betuwe en Buren gastgemeente team Italië tijdens WK Volleybal Dames

Sport 155 keer gelezen

NEDER-BETUWE/BUREN • Tijdens het Wereldkampioenschap Volleybal Dames dat plaatsvindt van 23 september t/m 15 oktober 2022 zijn de gemeenten Neder-Betuwe en Buren gastgemeente voor team Italië, de huidige Europees kampioen. 

De Italiaanse teamleden verblijven in de gemeente Neder-Betuwe bij Fruitpark Hotel & Spa en trainen bij Healthclub Juliën in de gemeente Buren. De gemeenten Neder-Betuwe en Buren roepen (sport)verenigingen, lokale ondernemers, scholen en andere enthousiaste partijen op om komend jaar activiteiten te organiseren rondom het WK Volleybal Dames.

Neder-Betuwe en Buren maken deel uit van 30 gemeenten in Gelderland die gastgemeente zijn voor de teams uit 24 landen verspreid over vijf continenten. Provincie Gelderland faciliteert verblijf, catering en vervoer van de teams met de inzet van lokale ondernemers. De teams spelen ruim 100 wedstrijden in de steden Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit topevenement in Nederland plaatsvindt.

Gezonde leefstijl 

Wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe: “Een uniek gebeuren dat perfect past binnen het beleid van onze beide gemeenten om een gezonde leefstijl te bevorderen. Een buitenkans voor verenigingen en scholen om bijvoorbeeld Italiaanse speelsters te betrekken bij hun activiteiten.”

Kansen voor de toekomst

Wethouder Niko Wiendels van Buren: “Het is ook een kans voor lokale ondernemers. Sponsoring, promotie en marketing begint direct al door het leveren van producten en diensten voor dit grootse evenement. Perspectieven voor de (nabije) toekomst zijn dat er gelegenheid is voor het bedrijfsleven om met het gastland een economische relatie aan te knopen op gebieden zoals boomteelt en logistiek, recreatie en toerisme.”

Aanmelden kick-off op 24 november 2021

In samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond en onder aanvoering van Joris Maier (JOGG-regisseur en buurtsportcoach-coördinator) worden enthousiaste partijen en personen opgeroepen zich aan te melden voor de kick-off op 24 november 2021 om 20.00 uur bij Healthclub Juliën. Meld u zich graag aan vóór 18 november aanstaande door een e-mail te sturen naar wk2022@nederbetuwe.nl.

Partijen ontvangen dan meer informatie, er is alle ruimte om mee te denken en om zich aan te melden voor de werkgroep WK Volleybal Neder-Betuwe/Buren om zo gezamenlijk mooie side-events te organiseren.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie