• De kinderen hadden veel plezier tijdens de Campina Open Boerderijdag 2023 in Lienden.
• De kinderen hadden veel plezier tijdens de Campina Open Boerderijdag 2023 in Lienden. Foto: Bas van den Brink

Toms Boerenliefde doet opnieuw mee met Open Boerderijdagen 2024

Nieuws 632 keer gelezen

LIENDEN • De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen zeventig melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis.

Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in de provincie Gelderland laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties. 

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak-bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkwegrace’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.     

Voor een betere morgen

Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten - zoals yoghurt, melk en kwark - vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten. 

Deelnemende boerderijen

De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. Onder andere Toms Boerenliefde uit Lienden opent tijdens de Open Boerderijdagen zijn deuren voor bezoekers. Kijk voor andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden