Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kringloopwinkel van 2Switch verhuist naar energiezuiniger pand

Nieuws 1.261 keer gelezen

TIEL • Een vernieuwd dak, een verlaagd plafond en nieuwe bedekking aan de buitenkant: het moet er allemaal voor zorgen dat kringloopwinkel 2Switch straks in een mooi, modern en energiezuiniger pand komt. 

Dankzij de nauwe samenwerking met verhuurder Torenstad Vastgoed kan stichting 2Switch haar maatschappelijke missie in Tiel verder realiseren. De opening van de nieuwe winkel is op donderdag 29 augustus vanaf 10.00 uur aan de Buitenbulkweg 2 in Tiel.

Veilingkwartier

Al vele jaren was Secunda een bekend beeld aan de Spoorstraat in Tiel. Zij zijn in januari 2020 overgenomen door 2Switch. Straks maakt 2Switch plaats vanwege de plannen voor de nieuwe woonwijk het Veilingkwartier. Dankzij deze levendige locatie met diverse bouwmarkten en andere woonwinkels is een bezoek aan de kringloopwinkel zo gemaakt.

Maatschappelijke onderneming

2Switch is een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk die zich sinds 1999 inzet voor mens, milieu en maatschappij. Haar belangrijkste doelstellingen zijn hergebruik van goederen en menselijke ontwikkeling. Jaarlijks verwerkt 2Switch Tiel zo’n 600.000 kilogram aan gedoneerde goederen, wat zinvol werk biedt aan een grote groep mensen uit Tiel en omgeving. Dit gebeurt in de vorm van werkervaringsplekken, stages en vrijwilligerswerk.

Erkend leerbedrijf

2Switch is een erkend leer- en werkbedrijf en bezit het PSO-certificaat, wat aantoont dat zij voorop lopen in het bieden van werkgelegenheid aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Medewerkers krijgen bij 2Switch volop ontwikkelmogelijkheden en kansen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Momenteel biedt 2Switch Tiel plaats aan ongeveer 100 medewerkers.

2Switch Tiel staat midden in de lokale gemeenschap en neemt actief deel aan diverse maatschappelijke initiatieven zoals de samenwerking met JP van den Bent stichting, Team van de Wijk en Bakker Bouwman met ‘Brood van gisteren’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden