Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Prins Mauritsschool West is al jaren kerngezond

Nieuws 287 keer gelezen

TIEL • Wat is gezond eten? Hoe kun je door sport en beweging gezond blijven? Op scholen met het certificaat ‘Gezonde School’ kunnen ze direct een antwoord op die vraag geven. De Prins Mauritsschool West is een van de scholen die het certificaat ontving. 

Het programma Gezonde School is een unieke samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en GGD (Gemeentelijke gezondheidsdienst) GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland. Als een school aan de doelstellingen voldoet, krijgt de school een certificaat. 

Vignet Voeding

De Prins Mauritsschool West zet zich bijvoorbeeld extra hard in om elk kind te leren wat gezond eten is. Leerkrachten geven het goede voorbeeld en maken afspraken met de kinderen over wat wel en niet bij een gezonde leefstijl hoort. Op deze school hoort daar ook een gezond ontbijt of lunch bij voor elk kind dat daar behoefte aan heeft. Dit is mede mogelijk gemaakt door het jeugdeducatiefonds, het EU schoolfruitprogramma en het schoolmelkproject. Zo behaalde de school eerder al het vignet Voeding. 

Sport en Bewegen

Maar net als bij elk diploma zijn er meerdere onderdelen waarop een school kan uitblinken. Zo behaalde de Prins Mauritsschool West niet alleen een vignet voor voeding, maar heeft de school al sinds 2019 ook de vignetten ‘Sport en Bewegen’ en ‘Welbevinden’. 

Binnen Tiel zijn er twee scholen met deze vignetten. De Prins Mauritsschool werkt hier graag mee, omdat het ervoor zorgt dat de leerlingen gezond blijven. Er zijn veel meer vignetten te behalen, dus mogelijk volgen er in de toekomst meerdere vignetten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden