• 'Geef elkaar de tijd en ruimte om elkaar veilig te passeren of in te halen', zeggen zowel wielrenners, e-bikers, toerfietsers als stadsfietsers.
• 'Geef elkaar de tijd en ruimte om elkaar veilig te passeren of in te halen', zeggen zowel wielrenners, e-bikers, toerfietsers als stadsfietsers. Foto: 123rf

Complimenten voor fietsers bij ‘t Veerhuys in Beusichem

Nieuws 372 keer gelezen

BEUSICHEM • Zodra in het voorjaar de zon begint te schijnen, laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. De Alliantie Samen Fietsen, een samenwerkingsverband van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, wielersportbond NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland, wil hier verandering in brengen. 

Met de Fietsbingokaart roept de Alliantie e-bikers, toerfietsers, gewone fietsers, wielrenners en andere gebruikers van het fietspad op volop complimenten uit te delen. Het complimententeam van de Alliantie is op zaterdag 13 april present bij ’t Veerhuys in Beusichem.  

Ergernissen op ‘t fietspad
Er zijn ergernissen op het fietspad, zeker zodra we allemaal tegelijk erop uit trekken.  Wijzen naar de ander is niet de oplossing, vinden de organisaties uit de Alliantie Samen Fietsen. Aan fietsers werden tips gevraagd om de sfeer goed te houden op het fietspad. ‘Wees vooral vriendelijk voor elkaar’, laten zowel wielrenners, e-bikers, toerfietsers als stadsfietsers weten.

Tijd en ruimte
Oftewel: geef elkaar de tijd en ruimte om elkaar veilig te passeren of in te halen. En groet of geef een bedankje als je er langs mag. Gebruik een fietsbel, geef richting aan, maak oogcontact en pas ook je snelheid aan worden vaak genoemd.

“Fiets vriendelijk, dan gebruikt iedereen het fietspad op een leuke én veilige manier”, aldus de woordvoerder van Alliantie Samen Fietsen. “Met een compliment of een leuke groet tover je juist een glimlach op elkaars gezichten.”

Bingokaart
Om fietsers op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten die je aan fietsers kunt geven. Iedereen kan zo een steentje bijdragen aan een positief imago van fietsers onderling, door onderweg iedereen die je maar tegenkomt een complimentje te geven.

“We hopen dat fietsers, maar zeker ook de overige weggebruikers, geïnspireerd worden door de bingokaart”, aldus de woordvoerder van Alliantie Samen Fietsen.

Viering start seizoen
Bij ‘t Veerhuys, veerweg 7 in Beusichem wordt op zaterdag 13 april tussen 11:00 en14:00 uur, samen met het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen, de start van het nieuwe fietsseizoen gevierd. De wethouders Pieter Neven (Ruimte en Verkeer) en Martine de Bas (Wonen, Duurzaamheid en Sport) van de gemeente Buren zijn om 11:00 uur aanwezig.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden