• Het bekende duo Frank Evenblij (links) en Erik Dijkstra maakt zondag radio in het Heerenlogement.
• Het bekende duo Frank Evenblij (links) en Erik Dijkstra maakt zondag radio in het Heerenlogement. Foto: Annemieke van der Togt

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke live vanuit Beusichem

Nieuws 667 keer gelezen

BEUSICHEM • Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt komende zondag (eerste paasdag) van 19:00 tot 21:00 uur uit vanuit het Heerenlogement aan de Markt in Beusichem. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten onder meer over het verzet van inwoners en het gemeentebestuur van Buren tegen de komst van mega-windturbines.

Eén van de onderwerpen die aan de orde komen gaat over jonge woningzoekenden in de gemeente Buren, die vaak het nakijken hebben. Vrijkomende woningen zijn duur én in trek bij kopers uit de Randstad. Inwoners van Beusichem hebben een plan gemaakt voor de bouw van betaalbare woningen, met oog voor het dorpse karakter.

BMX’er

Ook Judy Baauw uit Zoelmond wordt door Dijkstra & Evenblij aan de tand gevoeld. Judy is één van de beste BMX’ers van het land. Zij bereidt zich voor op de Olympische Spelen, maar moet zich eerst nog kwalificeren. En de concurrentie is moordend.

Snuitkever
De sympathieke topgitarist Harry Sacksioni uit Lienden komt ook. Verder gaat het programma over de ‘nazischat’ van Ommeren. De speurtocht naar geroofde kostbaarheden uit de Tweede Wereldoorlog zette het dorp vorig jaar compleet op zijn kop. En: de snuitkever bedreigt de Betuwse appels. Lies & Saar verzorgen de livemuziek.

Uitzending bijwonen
Een ieder is welkom om de uitzending bij te wonen. Inloop: 18:30 tot 19:00 uur. De radio-uitzending is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl.Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden