• Medewerkers van bouwcombinatie Mekante Diek deelden woensdagochtend zakjes verkeersdrop uit.
• Medewerkers van bouwcombinatie Mekante Diek deelden woensdagochtend zakjes verkeersdrop uit. Foto: aangeleverd

Fietsers veilig bij dijkversterking Zennewijnen

Nieuws 853 keer gelezen

ZENNEWIJNEN • Bouwcombinatie Mekante Diek versterkt, in opdracht van Waterschap Rivierenland, de Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Hierdoor zijn delen van de dijk soms afgesloten en zijn er omleidingen. Soms kunnen omleidingen veiliger. Mekante Diek past de omleiding dan aan. Zo ook bij Zennewijnen, voor fietsers en wandelaars.

Om fietsers te wijzen op de aanstaande nieuwe omleidingsroute bij Zennewijnen, deelden medewerkers van bouwcombinatie Mekante Diek woensdagochtend zakjes verkeersdrop uit. Aan de zakjes zat een kaartje met wat uitleg én de nieuwe route.

Omleiding Roeierspad
Het Roeierspad is nu afgesloten voor fietsers. Fietsers worden over de Waalbandijk geleid. Deze omleiding past Mekante Diek binnenkort aan. Dit doet de bouwcombinatie, omdat een veiliger optie mogelijk is: een binnendijks fietspad. Fietsers en bouwverkeer kruisen elkaar dan niet meer. Het aanleggen van dit fietspad is inmiddels gestart. Zodra het klaar is voor gebruik, worden fietsers hierlangs geleid.

Aanpassing omleiding
Bij de Hermoesestraat-Molenstraat zou een buitendijks fietspad komen, maar dit gaat niet door. Dit zou onveilige situaties op kunnen leveren met kruisend bouwverkeer en fietsers. Daarom worden fietsers omgeleid via de Hermoesestraat, Pippertsestraat, Dreef en Molenstraat. Er komt extra verlichting. Deze omleiding gaat in zodra het binnendijkse fietspad bij het Roeierspad klaar is voor gebruik.

Actuele info
Voor actuele informatie over de planning en eventuele omleidingen kan worden gekeken op www.dijkversterkingtielwaardenburg.nl of de BouwApp in de appstore worden gedownload. Zoek vervolgens het project dijkversterking Tiel-Waardenburg op.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws gisteren
Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 26 apr, 08:56

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden