Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Ontdek de kersttrends van 2021

Algemeen 301 keer gelezen


Ben je dol op kerst? Dan kijk je ongetwijfeld alweer reikhalzend uit naar de aankomende kerstdagen. Misschien ben je zelfs al druk met het treffen van voorbereidingen voor kerst 2021. Voor sommige mensen kunnen de voorbereidingen op het mooiste feest van het jaar niet vroeg genoeg beginnen. 

Wil je dit jaar (weer) groots uitpakken rondom de kerstdagen? Dan kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Helaas weten niet iedereen hoe zij dit het beste aan kunnen pakken. Daarom helpen wij jou graag een handje bij het treffen van de juiste voorbereidingen. In deze tekst zetten we de kersttrends van 2021 voor jou op een rijtje.

Kies voor een houten kerstboom
De meeste mensen die met kerst een kerstboom in huis halen, kiezen voor een echte kerstboom. Zij vinden nou eenmaal dat dit bij de kerstdagen hoort. Toch zien we de laatste jaren dat steeds minder mensen een echte kerstboom kopen. Een kunstkerstboom wint namelijk aan populariteit. Niet gek, want zo’n boom kun je jaar in jaar uit weer gebruiken. Je hoeft niet constant een nieuwe kerstboom te kopen, waardoor er minder bomen gekapt hoeven te worden. Ondanks dat steeds meer mensen een kunstkersboom kopen, zien we een andere trend voor 2021. De verwachting is namelijk dat er dit jaar in steeds meer woningen een houten kerstboom komt te staan.

Ondanks dat houten kerstbomen aan populariteit winnen, kan niet iedereen zich hier een voorstelling bij maken. Daarom leggen wij je hier eerst kort uit hoe een houten kerstboom er precies uitziet. Zoals de naam al aangeeft, is zo’n boom volledig gemaakt van hout. Je kunt een houten kerstboom kopen die gemaakt is van steigerplanken. Zo’n boom heeft vaak een aantal plankjes waar je kerstdecoratie op kunt zetten. Nadeel van zo’n houten kerstboom is dat hij nogal saai is.

Wil je liever een bijzondere houten kerstboom? Dan is de Spira of Yelka misschien iets voor jou. Een Yelka houten kerstboom bestaat uit verschillende houten latjes die je afzonderlijk van elkaar kunt draaien. Hierdoor bepaal je helemaal zelf de vorm van jouw kerstboom. De Spira houten kerstboom heeft juist een spiraalvorm. Doordat deze houten kerstbomen een bijzondere uitstraling hebben, haal je er een ware blikvanger mee in huis.

Voordelen van een houten kerstboom 
Een houten kerstboom is één van de kersttrends van 2021. Toch ziet niet iedereen in waarom zij een echte kerstboom in zouden ruilen voor een houten kerstboom. Je moet weten dat een kerstboom van hout de nodige voordelen met zich meebrengt. Allereerst heb je niet langer last van naalden die rondslingeren. Een houten kerstboom heeft immers geen naalden. Daarbij komt dat je zo’n boom makkelijk en snel opzet. Het opzetten en aftuigen van de meeste houten kerstbomen kost je namelijk maar een paar minuten van jouw tijd.

Last but not least ben je duurzaam bezig als je voor een houten kerstboom kiest. Deze boom kun je namelijk jaar in jaar uit weer gebruiken. Als de kerstdagen achter de rug zijn, berg je hem simpelweg op. Doordat de boom niet veel ruime in beslag neemt, kun je hem makkelijk ergens achter de kant zetten op zolder. Je kunt er zelfs voor kiezen om hem met versiering en al op te bergen. Je hoeft hem dan niet af te tuigen na de kerstdagen. Bovendien ben je volgend jaar geen tijd kwijt aan het optuigen van de kerstboom.

Trek de kerstsfeer door naar buiten

Sommige mensen zijn al dik tevreden als zij een kerstboom in hun woonkamer hebben staan. Toch zien we steeds vaker dat men een stapje verder gaat. Zo wordt de kerstsfeer tegenwoordig ook vaak doorgetrokken naar buiten. We zien bijvoorbeeld steeds vaker dat de gevel of tuin ook versierd wordt. Voor wat betreft het versieren van jouw gevel en/of tuin heb je vandaag de dag verschillende opties. Anno 2021 zien we dat hier vaak kerstverlichting voor gebruikt wordt. Dit is namelijk een betrekkelijk eenvoudige manier om een gevel of tuin mee te versieren. Daarbij komt dat je op dit gebied talloze mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld ijspegelverlichting aan de dakrand hangen of netverlichting over een boom of struik gooien.

Wil je ook buiten kerstverlichting aanbrengen? Dan is het zaak om hier speciale lampjes voor te gebruiken. Uit ervaring weten wij helaas dat dit lang niet altijd gebeurt. Als niet alle kerstverlichting voor binnen gebruikt is, hangen sommige mensen dit buiten op. Verstandig is dit niet. Waarom niet? Omdat deze lampjes van mindere kwaliteit zijn. Hierdoor zijn ze minder goed bestand tegen vocht, vorst en harde wind. Als je deze lampjes toch buiten ophangt, is de kans op kortsluiting vele malen groter. Gebruik daarom speciale kerstverlichting als je de kerstsfeer door wilt trekken naar buiten.

Kleurgebruik

Zet je jaar in jaar uit de kerstboom? Dan heb je inmiddels waarschijnlijk een flinke verzameling kerstballen en ander decoratiemateriaal opgebouwd. De kleuren van deze decoratiematerialen verschillen ongetwijfeld van elkaar. Hierdoor kun je jouw boom ieder jaar op een andere manier versieren. Veel mensen hebben bijvoorbeeld gouden en zilveren kerstballen in huis. Doordat er de laatste jaren steeds meer kleuren gebruikt worden, heb je inmiddels misschien ook wel rode, paarse of blauwe kerstballen in huis. Je kunt jouw kerstboom met één specifieke kleur versieren, maar ook voor een kleurenpalet kiezen. Kortom: de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos als je kerstdecoratie in verschillende kleuren bezit.

Als je kerstballen in verschillende kleuren hebt, denk je misschien niet dat je voor aankomende kerst nieuwe decoratiematerialen moet kopen. Wil je met de kersttrends van 2021 mee? Dan is dit wel het geval. De klassieke kerstdecoratie verdwijnt dit jaar namelijk steeds meer naar de achtergrond. Veel mensen kiezen namelijk voor een modern thema en laten de klassieke kerstboom voor wat het is. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan kun je kerstballen in verschillende kleuren kopen. Je kunt ook bijzondere ornamenten voor in de kerstboom kopen, zodat de boom een bijzondere uitstraling krijgt.

Maak het persoonlijk
Iedereen die een kerstboom in huis haalt, versiert deze met kerstballen, slingers, verlichting en een piek. Vaak blijft het bij deze ‘standaard’ kerstversiering. Dit is op zich prima, maar een kerstboom oogt hierdoor vaak wat onpersoonlijk. Vandaar dat steeds meer mensen een persoonlijk tintje geven aan hun kerstboom. Voor kerst 2021 is dit zelfs één van de trends. Omdat kerst een feest is van herinnering, is het leuk om een persoonlijk tintje te geven aan jouw kerstboom.

Wil je jouw kerstboom een persoonlijke tintje geven, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan weet je mogelijk niet hoe je dit het beste aan kunt pakken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw kerstboom een persoonlijke tintje te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door fotootjes van dierbaren in de boom te hangen. Op deze manier worden zij tijdens de kerstdagen extra herinnerd. Je kunt bovendien persoonlijke attributen van mensen die je liefhebt in de boom hangen. Combineer deze persoonlijke attributen met kerstversiering, zodat dit uiteindelijk resulteert in een mooie en sfeervolle kerstboom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden