Demonstratie beeldbellen voor ouderen

Algemeen 58 keer gelezen

In de gemeente Buren, Neder-Betuwe en Rhenen is Welzijn Rivierstroom aan het experimenteren met beeldbellen voor ouderen. Ouderen krijgen drie maanden kosteloos een tablet met virtueel maatje Anne. Maandag 12 juli kunnen belangstellenden de tablet op afspraak uitproberen tussen 19.00 en 20.30 uur op de Voorstraat 8 in Lienden.

De tablet van Anne4Care is speciaal voor zelfstandig thuiswonende ouderen ontwikkeld die niet goed digitaal vaardig zijn. De tablet helpt mantelzorgers, vrienden en familie om makkelijk in contact te blijven met elkaar. Naast beeldbellen, heeft de tablet een agenda functie en geeft deze reminders voor medicatie gebruik. Daarnaast kunnen er foto’s en video’s op de tablet gedeeld worden en spelletjes gespeeld worden.

Welzijn Rivierstroom regelt naast de tablet indien nodig gratis een internetverbinding. Aanmelden voor de avond of voor het experiment kan door te bellen naar Marjolein Siebelink van Welzijn Rivierstroom via 06-12532320 of marjoleinsiebelink@welzijnrivierstroom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie