Luchtduel tijdens de wedstrijd tussen FC Lienden het Wageningse GVC. (Foto:Wim Brouwers)

FC Lienden scoort er op los tegen Wageningse GVC

Algemeen 82 keer gelezen

FC Lienden heeft zich overtuigend gerevancheerd voor de nederlaag tegen Uchta. Tegen de Wageningse studentenclub GVC werd het 10-0. Rik Elings was topscorer met vijf doelpunten.

Lienden - De formatie van sportpark De Abdijhof in Lienden stond al na 6 minuten spelen op voorsprong. Rik Elings tikte de rebound na een schot van Colin Houth binnen. De 2-0 kwam uit een directe vrije trap van Robin Ligua. Even later sloeg een Wageningse GVC verdediger de bal met de hand uit het doel. Hij kreeg rood en Lienden een strafschop. Robin Ligua schoot feilloos de bal vanaf 11 meter binnen. Vijf minuten voor rust bepaalde Rik Elings de ruststand op 4-0. Na rust buitte Lienden de numerieke meerderheid goed uit en voerde de score gestaag op. De spelers stonden net weer op het veld of Rik Elings schoot opnieuw raak. Daarna was verdediger Rens Bronk aan de beurt. Hij scoorde de 6-0 na een hoekschop van Robin Ligua. In de 67ste minuut werd een vloeiende combinatie over rechts door Rik Elings afgerond (7-0). De 8-0 en 9-0 kwamen op naam van Colin Houth. Het slotakkoord was voor Rik Elings, die met zijn vijfde treffer de 10-0 eindstand liet aantekenen. Voor het scorebord was dit te veel van het goede, die kent geen dubbele cijfers.

Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 10 uur geleden
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws 11 uur geleden
Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 13 uur geleden