"Ik heb er veel zin in", zegt Nico Baars over zijn nieuwe functie. Foto: Thierry Schut

Nico Baars nieuwe directeur Cultuurbedrijf Tiel

Algemeen 573 keer gelezen

TIEL • Nico Baars is met ingang van 1 juli 2022 de nieuwe directeur van het Cultuurbedrijf Tiel. Hij volgt Ruud van Zuilen op, die eind juni uit dienst treedt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Met Nico Baars haalt Tiel wederom een gedreven, ambitieuze en ervaren theaterdirecteur en programmeur in huis.

Nico Baars (54) gaat als directeur leiding geven aan Schouwburg & filmtheater Agnietenhof en Cultuurcentrum Zinder. “Met mijn grote passie voor de podiumkunsten ga ik graag de mooie uitdaging aan om samen met de medewerkers een grote bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van het Cultuurbedrijf Tiel”, zegt hij.
Ook voor cultuureducatie ziet Baars een belangrijke rol weggelegd als verbinder met maatschappelijke, culturele en sportieve instellingen. Een brede toegang tot cultuur voor met name jongeren ziet hij als een vanzelfsprekendheid. “Ik kijk ernaar uit om dit met alle collega’s van het Cultuurbedrijf te gaan oppakken. Ik heb er veel zin in.”

Accountancy
Nico Baars’ loopbaan startte in de accountancy, maar zijn grote liefde voor kunst en cultuur bracht hem al snel - via functies in de marketing en journalistiek - naar de theaterwereld. Van 1997 tot 2008 was hij algemeen manager/programmeur bij Cultuurcentrum Cascade in Hendrik-Ido- Ambacht. Daarna stapte hij over naar het WestlandTheater De Naald in Naaldwijk, waar hij de functie van directeur/ programmeur vervult. Bij dit theater heeft hij diverse mijlpalen bereikt, zoals een grondige renovatie, de verzelfstandiging van de organisatie en het realiseren van een gemiddelde zaalbezetting van maar liefst 85 procent. Het theater werd door de Vereniging Vrije Theater Producenten vier keer op rij genomineerd en daarvan drie keer uitgeroepen tot theater van het jaar.

Netwerker
Nico Baars is een cultureel ondernemer en echte netwerker. Met zijn enthousiasme weet hij gemakkelijk verbinding te leggen en onderhouden met tal van organisaties binnen en buiten de culturele sector.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Laat je in Tiel inspireren door dans, zang en kunst tijdens de Dans van de Vrijheid Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Buren ondersteunt lobby fruitvliegbestrijding om kersenteelt te redden Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden