De deelnemers aan de toertocht van Flipje op wielen staan bij Vrijthof te popelen om te vertrekken, de begeleiders zijn ook paraat.
De deelnemers aan de toertocht van Flipje op wielen staan bij Vrijthof te popelen om te vertrekken, de begeleiders zijn ook paraat. Foto: Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen geniet volop van het Betuwse landschap

Algemeen 452 keer gelezen

TIEL  •  De eerste toertocht van Flipje op wielen in het nieuwe jaar droeg een meerzijdig karakter. Enerzijds genoot het bonte gezelschap in scootmobielen intens van het Betuwse landschap, anderzijds was er verdriet vanwege het overlijden van bestuurslid Ria Huibers.

Bij start in de verkeerstuin van Vrijthof stonden zestien deelnemers klaar voor een rit van 22 kilometer. Trajectleider Hans Mulders schetste vooraf de betekenis van Ria Huibers voor Flipje op wielen, waarna het gezelschap een minuut stilte in acht nam alvorens te vertrekken. De rit leidde in eerste instantie naar Kerk-Avezaath en vervolgens langs de Zoelense molen binnendoor naar Buren. Overal waren er spontane uitingen van nieuwsgierige kijkers en klonken er waarderende woorden. De binnenkomst in het historische Buren vormde een soort happening met een tussenstop bij restaurant De Hofhouding. Speciale aandacht was er voor enkele parmantige hondjes, die vrolijk met hun baasje meereden.
De terugtocht verschafte de deelnemers een weidse blik over de talrijke landerijen. De rit eindigde met een route langs het Zoelense bos met kasteel en kerk als blikvangers. Mede door de gunstige weersomstandigheden ontpopte de toertocht zich tot een echte belevenis.

Flipje op wielen organiseert op woensdag 22 juni opnieuw een interessante tocht voor mensen met een scootmobiel. De route wordt binnenkort bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen echter al eerder gezellig gaan toeren, namelijk van 14 tot en met 17 juni tijdens de avondvierdaagse in Passewaaij. Ook hiervan volgen nadere gegevens. 

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaand adres: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de nieuwe website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s), met de duidelijke aanwijzing om de naam bij het oproepen hiervan volledig in de tikken. Dit laatste om verwarring te voorkomen. Op de website staat ook een aanmeldingsformulier.

Diana Kervel

Schitterend beeld van het weidse landschap met de  scootmobielclub in lang gerekte vorm als decoratieve inbreng
Drie op een rij. Geen spelletje, maar begeleiders plegen even overleg met toerleider Hans Mulders, terwijl de stoet verder trek
De bonte karavaan van scootmobielen rijdt hier het historische Buren binnen. Iedereen langs de kant wil wel even spontaan groeten
Rijdend langs de Linge passeert het gezelschap de imposante en kleurrijke molen in Zoelen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Tiel trekt 100.000 euro subsidie uit voor het Fruitcorso Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden