Wandelen vanuit Tiel
Wandelen vanuit Tiel (Foto: Aangeleverd)

Wandelen op zaterdag om gezond te blijven

  •   keer gelezen

TIEL • Iedere zaterdag om stipt 10.00 uur vertrekt een groep wandelaars vanaf het Eerstelijns Centrum Tiel aan de Tielse Dodewaardlaan voor een gezamenlijke wandeling. Onderweg gaan de deelnemers uit elkaar voor routes van 5 en 10 kilometer. Wandelen is een uitstekende vorm van beweging voor wie iets aan zijn of haar conditie wil doen. Wie deze sportieve uitdaging wil aangaan kan gewoon naar de startplek komen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.


Gezonde leefstijl

Sinds 2017 neemt het Eerstelijns Centrum Tiel iedere zomer deel aan de Nationale Diabetes Challenge, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Aanvankelijk waren de wandelingen vooral bedoeld voor patiënten met diabetes type 2. Inmiddels staan deze echter open voor iedereen die het belang inziet van voldoende beweging als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Diverse startpunten

Andere startpunten en vertrektijden in Tiel zijn: Dinsdag 16.30 uur vanaf voornoemd Eerstelijns Centrum Tiel en vanaf het Rivierenlandziekenhuis. Donderdag 10.00 uur vanaf het Oosthonk en 13.00 uur vanaf het Eerstelijns Centrum Tiel, locatie Passewaaij (laatstgenoemde locatie pas vanaf 2 juni a.s.). Aanmelden is mogelijk via de website www.nationalediabeteschallenge.nl/locaties/

Challenge

Naast wekelijkse wandelingen bestaat de Nationale Diabetes Challenge uit een landelijke afsluiting op zaterdag 24 september in Arnhem. Als deelnemers eenmaal de smaak van het wandelen te pakken hebben laten ze het daar vaak niet bij en trekken ook in de winter tenminste één keer per week de wandelschoenen aan. Alleen bij extreem weer (ook in de zomer) worden de wandelingen afgelast.

Informeel

De zaterdaggroep is een goed voorbeeld van deze “doorlopers”. Ze bestaat momenteel uit zo’n 15 tot 20 wandelaars, verdeeld over 2 afstanden. De kern van de groep loopt inmiddels al een paar jaar, met uitzondering van twee noodgedwongen “Covid-onderbrekingen”. Dankzij de informele sfeer worden nieuwe deelnemers al snel in de groep opgenomen. Voor wie moeite denkt te hebben met de afstand of het tempo zijn er meestal ook andere opties. Mail voor meer informatie naar ajm.timmermans@planet.nl


Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten