Foto: stock

Energietoeslag aanvragen

  •   keer gelezen

TIEL •  De energiekosten zijn de afgelopen tijd erg gestegen. Daarom krijgen inwoners van de gemeente Tiel met een laag inkomen één keer een energietoeslag van € 800,- (netto). Heeft u een laag inkomen en nog geen toeslag ontvangen? Dan kunt u de toeslag nu aanvragen.


De toeslag is voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Wilt u weten of u recht heeft op de energietoeslag? Kijk dan op www.tiel.nl/energietoeslag.

Aanvragen

U kunt de energietoeslag digitaal aanvragen op www.gezondverzekerd.nl/tiel/energietoeslag. U heeft DigiD nodig om de aanvraag te kunnen doen.
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD? Maak dan een afspraak voor het spreekuur van ‘Eerste Hulp bij Online’ van Bibliotheek Rivierenland. U hoeft geen lid te zijn en het is helemaal gratis. U kunt een afspraak maken op www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda of door te bellen met 0344-639 940. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u de toeslag ook aanvragen met een papieren formulier. Houd u er rekening mee dat u dan mogelijk langer op een reactie moet wachten. U kunt de formulieren tijdens openingstijden ophalen bij de receptie van het Stadhuis (Achterweg 2, Tiel).

Hulp bij uw geldzaken

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Blijf er niet mee rondlopen. Op www.geldfit.nl kunt u een gratis test doen. Op basis van uw antwoorden krijgt u direct een persoonlijk advies. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op met de Sociale Poort via 0344-637 220. U kunt ook mailen naar schuldhulpverlening@tiel.nl.

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten