Jurriaan de Mol heeft in zijn loopbaan functies vervuld in het toerisme en citymarketing.
Jurriaan de Mol heeft in zijn loopbaan functies vervuld in het toerisme en citymarketing. Foto: aangeleverd

Jurriaan de Mol waarnemend directeur Flipje en Streekmuseum

Algemeen 786 keer gelezen

tiel • Met ingang van dit nieuwe jaar is Jurriaan de Mol waarnemend directeur van het Flipje en Streekmuseum. Hij vervangt Alexandra van Steen, die door ziekte langdurig afwezig is.

De Mol (62) zal als waarnemend directeur niet alleen op de winkel passen. “Ik wil graag verder bouwen aan de ontwikkelingen die onder Alexandra van Steen al in gang zijn gezet om al het moois van het museum te laten zien aan de bezoekers”, zegt hij. “Zo is begonnen met de planvorming van een nieuwe presentatie van Tiel in de oudheid en de prehistorie. Het is de bedoeling om de gehele geschiedenis van de stad een nieuw gezicht te geven in het museum. Samen met een enthousiast team, vrijwilligers en mensen uit de stad pak ik dit graag verder op.”

KLM
Jurriaan de Mol heeft in zijn loopbaan functies vervuld in het toerisme en citymarketing. Zo werkte hij als manager marketingcommunicatie bij KLM . Van 1998 tot 2002 was hij eindverantwoordelijk voor de citymarketing in Den Haag. Vanaf 2006 was hij tien jaar directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme in de regio Arnhem-Nijmegen-Veluwe. Daarbij zijn zowel gemeenten als bedrijven uit de toeristische-recreatieve sector aangesloten voor collectieve marketing en promotie.

Vrijheid
De laatste jaren was De Mol directeur Nederland van de Liberation Route Europa, dat aandacht vraagt voor het thema vrijheid en het beschermen daarvan. In zijn functies heeft hij veel met musea te maken (gehad). “Ik zet mijn ervaring dan ook graag in voor het Flipje en Streekmuseum én leg graag een koppeling met Tiel en de regio”, aldus Jurriaan de Mol.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws 8 uur geleden
Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden