<p>Hier komt de nieuwe rotonde en op de hoek van de Papesteeg (voorgrond) wordt de Beroepsschool gebouwd.</p>

Hier komt de nieuwe rotonde en op de hoek van de Papesteeg (voorgrond) wordt de Beroepsschool gebouwd.

(Foto: Rob Zantinge)

Beroepscollege wordt in Tiel bij nieuwe rotonde gebouwd

  •   keer gelezen

TIEL • Het nieuwe Beroepscollege van het Lingecollege krijgt een plek op de hoek van de Papesteeg en de Teisterbantlaan, bij de nieuw aan te leggen rotonde. Met de bouw van het Beroepscollege is een bedrag van zo’n 17,7 miljoen euro gemoeid. Het benodigde geld komt uit de pot scholenhuisvesting.


Hoewel nog niet duidelijk is hoe het nieuwe Beroepscollege eruit gaat zien, wordt in het schetsontwerp al wél gesproken van een iconisch schoolgebouw met een onderscheidend karakter. Volgens de plannenmakers past het bij de industriële sfeer van het Veilingterrein. Ook zou het, met een maximale hoogte van vier bouwlagen, goed aansluiten op de rest van de bebouwing aan de Teisterbantlaan. De gymzaal van het Beroepscollege wordt aan de Papesteeg gebouwd. Langs de Teisterbantlaan komt een vrij liggend fietspad, dat aansluit op het schoolterrein.

Samenwerking
Bij de herontwikkeling van het Veilingterrein, de nieuwbouw van de woningen aan de Teisterbantlaan en de bouw van het Beroepscollege, werkt de gemeente samen met woningcorporatie Thius, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en het Lingecollege.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten