<p>• De Nederlandse corona-app.</p>

• De Nederlandse corona-app.

(Foto: Stock)

Tegemoetkoming voor controle op coronatoegangsbewijzen

  •   keer gelezen

BUREN • Horecaondernemers, sportverenigingen, commerciële sportorganisaties en gemeenschapshuizen uit de gemeente Buren komen in aanmerking voor een tegemoetkoming voor het controleren van het coronatoegangsbewijs. De Rijksoverheid heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld.  


“Horecaondernemers, commerciële sportorganisaties, sportverenigingen en gemeenschapshuizen moeten extra personeel of vrijwilligers inzetten om hun gasten en sporters te controleren op het coronatoegangsbewijs”, aldus burgemeester Josan Meijers. “Voor iedereen is het een klus die er nog eens bij komt, in een tijd die toch al veel van ons vraagt. Ik begrijp heel goed dat dit lastig is en wil dan ook zeker mijn waardering en dank hiervoor uitspreken. We moeten het sámen doen. Ik ben blij dat we met deze regeling enigszins tegemoet kunnen komen in de gemaakte kosten en uren.”


Ongeveer 500 euro

De gemeente Buren stelt 60.000 euro beschikbaar voor deze regeling. Dat geld ontvangt de gemeente van de Rijksoverheid. De gemeente waardeert elke commerciële en niet-commerciële (sport)organisatie die zich inzet voor de controle op het coronatoegangsbewijs. Zij ontvangen daarom allemaal een gelijk bedrag van ongeveer 500 euro, afhankelijk van het aantal ingediende en toegekende aanvragen. De gemeente heeft een eenvoudige regeling opgesteld, om administratieve lasten voor de aanvragers zoveel mogelijk te voorkomen.
Horecaondernemers, commerciële sportorganisaties, verenigingen en gemeenschapshuizen die moeten controleren op het coronatoegangsbewijs, kunnen tot uiterlijk 12 december een aanvraag indienen via www.buren.nl/vergoeding-ctb. Het bedrag wordt nog dít jaar uitgekeerd. Bij twijfel en steekproefsgewijs kan de gemeente controleren of de organisatie daadwerkelijk controleert op het coronatoegangsbewijs.

Blij
Ook culturele instellingen en verenigingen moeten het coronatoegangsbewijs controleren. Zij krijgen al een financiële compensatie vanuit het coronasteunpakket voor cultuur. “Ik ben blij dat we met deze nieuwe regeling nu ook iets kunnen betekenen voor horeca, sport en gemeenschapshuizen”, zegt burgemeester Josan Meijers.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier