Een tegen eenzaamheid intentieverklaring tekenen
Een tegen eenzaamheid intentieverklaring tekenen Foto: Aangeleverd

Eenzaamheid is dichtbij

Algemeen 333 keer gelezen

TIEL • De gemeente Tiel, Mozaïek Welzijn en Movisie doen mee aan het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid. Zij willen Tielse inwoners die zich eenzaam voelen helpen.

Wethouder Kreuk: “Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Oud én jong. Wanneer je na een drukke werkdag in een leeg huis komt. Als je op het schoolplein staat. Of als je alleen op je kamer zit. Ook Corona heeft er aan bijgedragen dat veel meer eenzaamheid wordt ervaren. We willen onze Tielse inwoners die zich eenzaam voelen helpen. Dat doen we al, maar we gaan hier nog meer aandacht aan besteden. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Kijkt u ook eens om?”

Eén tegen Eenzaamheid

Wethouder Carla Kreuk en Johan Andrée, directeur van Mozaiek Welzijn ondertekenden op 21 september de intentieverklaring. Samen met een aantal maatschappelijke organisaties willen zij inwoners bewust maken van eenzaamheid in hun omgeving. Als mensen eenzaamheid herkennen, kunnen zij zelf iets doen. Aandacht geven bijvoorbeeld, praten over de eenzaamheid of de zorgen ergens melden.

Eenzaamheid in cijfers

In 2020 gaf bijna de helft van de Nederlandse volwassenen aan eenzaam te zijn. 1 op de 5 volwassenen is zelfs ernstig eenzaam. Ook voor Tiel zou dit betekenen dat er een schrikbarend aantal inwoners eenzaamheid ervaart.

Activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. In Tiel worden in de week van de Eenzaamheid verschillende activiteiten georganiseerd. U wordt van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen. 

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws 8 uur geleden
Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden