<p>Een beeld van een vorige editie van de Logistieke Roadshow.</p>

Een beeld van een vorige editie van de Logistieke Roadshow.

(Foto: Agency X )

Logistieke Roadshow naar Rivierenland

  •   keer gelezen

RIVIERENLAND • De Logistieke Roadshow van Logistics Valley is vanaf maandag 4 oktober in Rivierenland. De show moet leerlingen van middelbare scholen enthousiast maken voor de logistieke sector. Hiermee wil Logistics Valley wat doen aan het personeelstekort in logistiek en transport. Er wordt een week lang gewerkt op scholen in Culemborg, Geldermalsen en Tiel. 


Op de ochtend van maandag 4 oktober om 8.30 uur start het programma bij KWC. De start is live te volgen op Youtube. Op de vrijdag van de Rivierenlandse week wordt de ‘Logistieke Roadshow sleutel’ overgedragen aan de regio Liemers-Achterhoek. Na zes keer een open dag voor de logistiek in Rivierenland, en een succesvolle eerste editie roadshow in 2020, presenteert Logistics Valley de roadshow dit jaar voor 2000 leerlingen op 32 scholen. De Logistieke Roadshow draait in totaal drie weken. 

Festival faciliteren
De roadshow bestaat uit vier challenges rondom het thema ‘faciliteer een festival’. Zo proberen leerlingen de sleutel van het festivalterrein te vinden in een pop-up escape room. Ook worden zij uitgedaagd om een optimale artiestenplanning te maken. Daarnaast gaan ze aan de slag met een rijplatenpuzzel. Bovendien krijgen ze de taak om een bar op de juiste manier te bevoorraden. De deelnemers leren bij de challenges meer over de logistieke sector en strijden daarnaast in teams voor aantrekkelijke prijzen, zoals een smart watch of een speaker.

Koppeling met bedrijfsleven
Frank Engelbart van Logistics Valley Rivierenland vertelt: “We zien landelijk een daling in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Met deze challenges rond een aansprekend thema laten we leerlingen zien dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. We maken daarnaast ook de koppeling met het bedrijfsleven door middel van masterclasses, gegeven door logistieke bedrijven. We hopen dat we een goed en positief beeld van deze sector kunnen neerzetten om zo de instroom bij logistieke opleidingen te verhogen.”

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten