Foto: Martin Hogeboom

Lek en Linge Challenge voor leerlingen groep 8

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op donderdag 30 september wordt op scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg een Challenge gehouden voor leerlingen van groep 8 van de basisschool. 


De leerlingen ontmoeten docenten en leerlingen van de brugklaslocatie van Lek en Linge en maken kennis met de vakken die ze straks in de brugklas krijgen.

Onder het motto ‘Ben jij in voor een uitdaging?’ gaan ze in groepjes langs de verschillende vakken om daar puzzelstukjes te verdienen. Ze maken kennis met vakken als gym, Frans, techniek, toekomstkunde, mens & natuur, muziek en Nederlands. De puzzelstukjes vormen een geheime code. Wie met zijn of haar team de code kraakt, wint een leuke prijs.

Spannend
Voor sommige groep 8-leerlingen is de overstap naar het voortgezet onderwijs best spannend. Dat is één van de redenen dat Lek en Linge een apart brugklasgebouw heeft. Op deze locatie kunnen de brugklassers tussen leeftijdsgenoten, in een veilige omgeving, wennen aan de nieuwe school. Lek en Linge wil met deze Challenge en andere activiteiten die later dit schooljaar worden georganiseerd de overgang naar de middelbare school zo soepel mogelijk maken.

De Lek en Linge Challenge is voor groep 8-leerlingen van alle basisscholen in Culemborg en omgeving. De Challenge duurt van 16:00 tot 17:00 uur. Locatie: Annie M.G. Schmidtpad 1. Inschrijven voor de Challenge én informatie over alle kennismakingsactiviteiten kan via www.lekenlinge.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten